R.S. | 1. 9. 2023, 22:26

Robert Golob obujal spomine na šolske dni: "Prvi cvek je bil zame šok"

Profimedia

Predsednik vlade o prigodah s prijatelji, plonkanju in najljubšem predmetu. 

Predsednik vlade Robert Golob je v pogovoru z osnovnošolko povedal podrobnosti iz svojih šolskih dni. "Danes sem si vzel čas za nekoliko drugačen intervju. Prepustil sem se vprašanjem osnovnošolke in se prestavil v čas, ko sem tudi sam gulil šolske klopi. Na šolo imam lepe spomine, ker je mnogo več od pouka. Je varen kraj, kjer se stkejo trajne vezi in je odskočna deska za prihodnost," je zapisal na družbenih omrežjih. 

Golob je najprej delil svoje najlepše spomine. "Meni je bilo najlepše tisto, kar smo ušpičili s prijatelji. Vse ostalo, snov in učitelji, to hitro izgine iz spomina. Tisto, kar smo pa naredili s prijatelji - tisto pa ostane za vedno."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Robert Golob (@_robertgolob_)

Predsednik vlade je priznal, da je v času šolanja nekajkrat plonkal od sošolcev. "Vendar so tudi oni od mene prepisovali," se je nasmejal. 

Prvi cvek 

Golob je prvi cvek dobil v prvem letniku gimnazije. "To je bilo popolnoma nepričakovano, še zame je bil šok. Starši so za oceno izvedeli tri mesece pozneje, je bilo tako bolj varno." Kljub cveku pa mu je večina predmetov šla dobro. Najbolj mu je bila všeč zgodovina, ker je rad podoživljal, kar se je zgodilo v preteklosti. 

Bobo

Delil je tudi zanimivo prigodo. V šestem razredu je pri matematiki zaradi napake učiteljice vstal in začel pred celim razredom razlagati, kakšno napako je storila. "Potem je bila užaljena in mi rekla, naj se usedem." 

Sporočilo vsem učencem 

Golob ima ob začetku novega šolskega leta za učence pomembno sporočilo: "Šola je bistveno več kot samo pouk. Pouk je vsekakor pomemben in se je potrebno učiti, še bolj pomembno pa je, da si s prijatelji in da razumeš, da včasih tudi prijatelj potrebuje pomoč. Takrat, ko držite skupaj - takrat lahko premagate vse. Če boste skrbeli drug za drugega, potem je vse mogoče." 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord