Uredništvo | 12. 9. 2023, 12:58

Golob tudi na uradnih obiskih ne more brez Tine Gaber, poglejte, kje sta se mudila tokrat (FOTO)

Instagram/gov.si

Na fotografijah z dogodka je radovednežem v oči padlo predvsem dvoje ...

Slovenski premier Robert Golob se trenutno mudi v Luksemburgu, kjer se je sestal s predsednikom tamkajšnje vlade, Xavierjem Bettelom. Po poročanju STA sta se po današnjih pogovorih strinjala, da je treba vse države, ki se želijo pridružiti Evropski uniji, obravnavati enako, pri tem pa sta poudarila pomembno vlogo Evropske komisije, ki bo oktobra predstavila širitveno poročilo.

Na uradnem instagram profilu Vlade Republike Slovenije so že objavljene fotografije z dogodka, radovednežem pa je v oči padlo predvsem dvoje: da premierja na uradnem obisku zopet spremlja njegova partnerka Tina Gaber in da si Golob pri hoji še vedno pomaga z berglami.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vlada Republike Slovenije (@gov.si)

Golob je na obisku poudaril, da je Slovenija v stiku s komisijo, da bi jasno predstavila svoje stališče, s katerim se strinja tudi več drugih držav članic Evropske unije, to pa je, da je treba Zahodni Balkan pri širitvi unije obravnavati enako ali podobno kot Ukrajino in Moldavijo.

Bettel je, piše STA, prav tako menil, da je treba vse države, ki se želijo pridružiti uniji, obravnavati enako, pri čemer pa je bolj izpostavil pomen izpolnjevanja pogojev. Tako je tudi glede podpore začetku pristopnih pogajanj z BiH dejal, da želi počakati na mnenje komisije.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol