B.A. | 29. 3. 2023, 10:43

Robert Golob je vendarle priznal: sem v postopku ločitve

Borut Živulovič/BOBO/fotomontaža

Predsednik vlade v zadnjih nekaj mesecih težko prikrije svoje razmerje s sedemnajst let mlajšo Tino Gaber, čeprav uradno še ni ločen. Kdaj je vložil ločitvene papirje in kdaj je začel skupno življenje z Gabrovo? 

Premier Robert Golob je v oddaji Preverjeno prvič z vsemi podrobnostmi spregovoril o svojem razmerju z nekdanjo lobistko, misico in sociologinjo Tino Gaber. "Tina Gaber je že nekaj časa moja življenjska partnerica. Že nekaj časa živimo skupaj, tudi z mojimi otroki. To ni nobena skrivnost," je razkril, kot smo poročali. 

Decembra sam z otroki 

56-letni premier je decembra lani v posebnem prispevku na Kanalu A, ki sta jo vodila Nuša Lesar in Aleksander Pozvek, izdal nekaj trenutkov iz družinskega življenja. Takrat je med vsakdanjimi in gospodinjskimi opravili (likanje, peka palačink) izjavil nekaj, kar je sprožilo mnoge polemike o njegovem odnosu z nekdanjo partnerico Jano Nemec Golob, s katero sta uradno še danes poročena. 

Na provokativno trditev voditelja, da bo s svojo osebno prezenco pobral vse volivce nekdanjega predsednika Boruta Pahorja, je namreč odvrnil: "Ne, ne. Jaz živim sam z otroki, Borut Pahor pa ne. To je razlika med nama, zato to znam." 

Borut Živulovič/BOBO

V postopku ločitve 

V tokratni oddaji Preverjeno pa je k tej izjavi dodal še nekaj podrobnosti in potrdil, da sta z Gabrovo v razmerju že nekaj časa: "Ja, že en čas je moja partnerica, že en čas živimo skupaj, tudi z mojimi otroki. Ta del ni na nobena skrivnost. Je pa res, da se je marsikaj o tem v javnosti govorilo," in nadaljeval: "Živim ločeno že več kot leto in pol, skupaj z dvema otrokoma. Odselili smo se poleti oziroma jeseni leta 2021. Nisem hotel o tem govoriti v javnosti, ker sem še vedno mnenja, da je zasebno življenje, še posebej otroci, stvar posameznika in ne toliko javnosti." 

Ločitvene papirje je vložil decembra lani. Razložil je, da so mu tako svetovali in pri tem kot razloge navedel volitve in referendume. "Vedno je bilo govora o tem, da naj počakam, kdaj bom o tem seznanil javnost."

Spregovoriti se je odločil zdaj, ko je njuno razmerje nad budnimi očmi javnosti. Pričakuje, da bo uradno ločen že kmalu. Ob tem je potrdil, da z Gabrovo in otroki živijo skupaj od januarja letos

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord