J. B. | 16. 5. 2023, 07:00

Se vam cene na Brniku zdijo (pre)visoke? Poglejte, koliko boste na letališču odšteli za kavo in toast (FOTO)

Profimedia/Uredništvo/fotomontaža

Takšne in drugačne dobrine so na letališčih po vseh svetu precej zasoljene. Slovenija v tem pogledu ni izjema.

Bliža se poletje, skupaj s toplimi meseci prihaja tudi sezona dopustov. Številni že odštevajo do trenutka, ko bodo lahko s svojimi jeklenimi konjički prečkali južno mejo in zasedli prostor pod hrvaškim soncem, marsikdo pa bo dopustoval tudi daleč stran od domovine.

Profimedia

Slovenci imamo vsekakor srečo, da smo obdani s številnimi letališči, ki ponujajo povezave z vsemi možnimi turističnimi destinacijami. Na dopust se kakopak da leteti tudi s slovenskega mednarodnega letališča Jože Pučnik, ki nikakor ne spada med največje v Evropi, a kljub vsemu ponuja vse, kar ponuja tudi večina drugih letališč. Tudi precej visoke cene gostinske ponudbe? Da, tudi to.

Slabih 15 evrov za dve kavi in toast s sirom

V naš elektronski naslov smo prejeli pismo bralca, ki je nedolgo tega prav z Brnika odletel v tople kraje. Preden se je vkrcal v jeklenega ptiča, si je v enem od lokalov na letališču, ki je od Ljubljane oddaljen okrog 30 kilometrov, privoščil tudi okrepčilo. Kakopak je račun poravnal, a so ga nekoliko zmotile cene.

Uredništvo

Za kavo z mlekom je odštel 3,7 evra, za belo kavo z riževim mlekom 5,2 evra in za toast s sirom 5,4 evra. Skupaj torej za dve kavi in sendvič dobrih 14 evrov. Se vam zdi veliko? V primerjavi s cenami drugod po državi zagotovo ni malo, a tako pač je na letališčih. In bodimo pošteni: marsikje drugje bi za omenjene dobrote plačali še (precej) več ...

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol