A. B. | 19. 8. 2022, 08:45

Si želite med navijanjem za zlato ekipo privoščiti pivo? V Stožicah vas bo stalo več, kot si mislite

Facebook/Košarkaška zveza Slovenije/Twitter/Aljoša Cankar/fotomontaža

Mnogi športni navdušenci so na tekmah, ki jih obiskujejo v slovenski prestolnici ob pogledu na račun zgroženi. Po družbenih omrežjih je zaokrožila tudi fotografija, ki dokazuje, da je ponudba majhna, cene pa vrtoglavo visoke. 

Cene živil gredo v nebo, kar se ne občuti le v živilskih prodajalnah, temveč tudi ob obisku različnih prireditev. Z vrnitvijo zlate košarkarske ekipe in z željo po ogledu Gorana Dragića in Luke Dončića na parketu postajajo dogodki v športnem centru Stožice vse bolj obiskani. 

Če ste eni izmed tistih, ki se med polčasom radi okrepčajo s pivom, pa ste najverjetneje že zasledili, da za pol litra piva odštejete kar pet evrov. 

Zgroženi obiskovalec 

Na Twitterju je svojo izkušnjo o tem podelil tudi obiskovalec košarkarske tekme med Slovenijo in Srbijo, ki se je nedavno odvila v ljubljanskih Stožicah. Priložil je fotografijo, iz katere je razviden seznam pijač, ki jih v okviru športnih dogodkov nudi Šport Ljubljana. 

Za pol litra piva kot obiskovalci odštejete kar 5 evrov, za gazirano brezalkoholno pijačo radler pa le evro manj. Visoka je tudi cena vode, saj morate za pol litra odšteti kar 2,5 evra. 

Ob tem je uporabnik, ki je delil omenjeno fotografijo, zapisal: "Roke kvišku, to je rop! Ponudba iz 1970, cene iz 2025." 

Kaj o tem menijo drugi obiskovalci?

Pod fotografijo so se zvrstila mnenja uporabnikov, ki so prav tako strastni obiskovalci športnih prireditev. Čeprav so nekateri pojasnjevali, da gre za "precej standardne cene za dogodke v Ljubljani," in dodali, da za pivo povprečno odštejejo med 4 in 5 evrov, so mnogi trdili, da gre za visok dvig cen: "V kratkem času dvig cene za 2/3 (na tekmah), od zadnje reprezentančne tekme za 25 %," je k temu dodal eden izmed tviterašev. 

"V bistvu je to dvojni rop ... V pol-litrski kozarec ti nalije dobre 4 decilitre piva, preostanek je pena. Češ, 'gužva je' in nekoliko hitimo. Sicer pa se je v 2 mesecih pivo podražilo iz 3,5 € (KK Olimpija), na 4 € (na tekmi proti Hrvaški), na 5 € (na tekmi proti Srbiji)," je še razočarano dodal eden izmed verjetno rednih obiskovalcev.  

Na pojasnila organizatorjev trenutno še čakamo. 

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec