N. V. | 16. 12. 2022, 17:45

Ste vedeli, da v državnem zboru deluje pevski zbor? Poslušajte, kako zveni, ko zapojejo poslanci (VIDEO)

Twitter/N1/posnetek zaslona

V parlamentu so priredili praznični koncert, kjer so prepevali božične pesmi.

V državnem zboru deluje pevski zbor, v njem pojejo zaposleni v državnem zboru in državnem svetu ter nekatere poslanke in poslanci.

Zbor, po poročanju portala N1, nosi ime Kvorum: izraz za sklepčnost, ki ga običajno slišimo v povsem drugačnem kontekstu. Vodi ga Ana Maria Beguš, ki se je glasbeno izpopolnjevala na Akademiji za glasbo v Ljubljani.

Predbožični koncert v parlamentu

Na predbožičnem koncertu so skupaj s kolegi iz britanskega parlamenta zapeli nekaj tradicionalnih božičnih pesmi, novinarski kolegi s portala N1 pa so na slovesnosti posneli videoposnetek, kjer lahko slišimo, kako zveni, ko zapojejo politiki. 

Poslušajte:

Parlamentarci so koncert skupaj odprli s tradicionalno angleško božično pesmijo Joy To The World in slovensko ljudsko Kaj se vam zdi, ki jo je za to priložnost priredil član britanskega zbora. V nadaljevanju so se zvrstile še znane božične skladbe, kot so God Rest Ye Merry Gentlemen, O Holy Night in Sveta noč.

Bi jih radi slišali v živo?

Ubranemu petju slovenskih in britanskih pevcev iz parlamenta pa lahko prisluhnemte tudi v soboto, ko bodo ob 19.30 nastopili v ljubljanski stolnici svetega Nikolaja.

Parlamentarna pevska zbora bo spremljal orkester, v katerem bodo združeni glasbeniki Orkestra Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana ter orkestra Music for the Future.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol