25. 6. 2022, 19:11

Urška Klakočar Zupančič je končno povedala, ali sta z Robertom Golobom v intimni zvezi

Profimedia
Urška Klakočar Zupančič je končno povedala, ali sta z Robertom Golobom v intimni zvezi (foto: Profimedia)

O njunem poznanstvu in tudi morebitnem razmerju zunaj politike se že lep čas sprašuje vsa Slovenija. Zdaj smo dobili njen odgovor.

V oddaji Ena na ena na Pop TV so tokrat gostili predsednico državnega zbora Urško Klakočar Zupančič.

Ali je trenutno najvplivnejša ženska v politiki?

O sebi si ne bi upala trditi, da je trenutno najvplivnejša ženska v slovenski politiki, je dejala v odgovoru na vprašanje voditelja Uroša Slaka.

Kot pravi, v politiki še ni veliko časa, medtem ko obstaja veliko drugih žensk, ki soustvarjajo politično kulturo. Zato pravi, da si tako laskavega naslova ne bi upala lastiti.

Pop TV/posnetek zaslona

Že v samem začetku pogovora je voditelj Slak izpostavil tudi zapis poslanca SDS Branka Grimsa, da sta s predsednikom vlade Robertom Golobom v intimni zvezi oziroma partnerja tudi zasebno. 

Je to res ali ne?

Voditelj je brez ovinkarjenja na svojo gostjo naslovil vprašanje: "Sta z Robertom Golobom v intimni zvezi?" 

Na to je Klakočar Zupančičeva odgovorila: "Ne, z dr. Robertom Golobom nisva v nobeni intimni zvezi. Sva v zvezi, ki jo zahteva najino politično sodelovanje." 

Začudenje nad tovrstnimi namigovanji je nadalje izrazila z besedami: "Od kje je sploh prišlo do takšnega sklepanja, od kod gospodu Grimsu ta podatek?"

Profimedia

Na Slakovo vprašanje, ali je še poročena, je predsednica državnega zbora odločno odgovorila: "Moj zakonski stan je moja stvar in tako bo tudi ostalo. O tem bom spregovorila, ko bom mislila, da je to potrebno oziroma če bi to zahtevala moja politična funkcija!"

Pravi, da zna Golob prisluhniti drugim

Odnos s predsednikom vlade je nadalje pojasnila: "Ga izjemno spoštujem, je človek, ki zna poslušati moje nasvete in nasvete drugih," je dejala. 

"Po temeljitem razmisleku zna dr. Golob vedno povleči najbolj optimalno rešitev," ga je tudi opisala in ob tem dodala, da se premier zaveda, da je vsak močen na svojem področju

Kako sta se spoznala?

Predsednica državnega zbora je v studiu povedala, da sta bila z Golobom pod prejšnjo vlado oba politična odpadnika, ker sta izrazila nestrinjanje s politiko prejšnje vlade. Po njenih besedah ljudje, ki imajo tako izkušnjo, iščejo stik z drugimi s podobno izkušnjo. In tako sta se našla tudi z Robertom Golobom.

"On je takrat že imel nek pogled za naprej, kaj želi narediti, imel je prepoznavnost, politično kilometrino in okrog sebe je želel ljudi, ki delijo podobne vrednote," je pojasnila.

Na vprašanje, kdo je kontaktiral koga, pa je odgovorila:"Kontaktiral me je on, dogovorila sva se za sestanek in se pogovorila, ali lahko združiva moči in skupaj z drugimi naredimo nekaj dobrega za Slovenijo."

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.