Uredništvo | 16. 11. 2023, 14:20

Lepši časi za Urško Klakočar Zupančič: pozvali so jo k odstopu, zdaj pa je napovedala ...

Bobo

Predsednica državnega zbora je s sledilci delila veselo novico. 

Urška Klakočar Zupančič, prva dama državnega zbora, je izdala drugo knjigo z naslovom Sibilina sodba. "Prišla je. Sveža iz tiskarne. Dobite jo v knjigarnah in na spletni strani Založba Primus," je zapisala na družbenih omrežjih. 

Tudi v drugi knjigi se bo zgodba vrtela okoli ženskega lika. "Roman Sibilina sodba vas bo popeljal v temačni čas 17. stoletja, ko so ljudje živeli pod senco epidemij, vojn in strahu pred čarovnicami. Glavna junakinja Sibila je močan ženski lik, ki se hrabro spopada z izzivi patriarhalnega obdobja, knjiga pa je namenjena vsem divjim ženskam z volčjo dušo, ki se ne bojijo biti svobodne in se upirajo družbenim normam," pišejo pri založbi Primus. Knjiga ima 488 strani. 

Pisanja druge knjige se je lotila lanskega poletja. "Spet gre za žensko, ki je malenkost drugačna in mogoče ne spada v tisti čas, ampak na drugačen način, kot je bilo v prvi knjigi. Verjamem pa, da bo bralkam in bralcem zanimiva," je lani dejala za Metropolitan.si.

Takrat je tudi razložila, da se pisanja knjige loteva brez posebno razdelanega koncepta, temveč se usede za mizo in piše, dokler ne pride do konca. Pri tem pa se ne posveča vnaprej strukturi knjige, temveč pusti, da jo vodi zgodba. "Na začetku ponavadi vem samo, kakšen bo začetek in kakšen bo konec, ne pa vsega, kar se bo vmes dogajalo. Ko pišem, to prihaja kar sproti. Vsi dodatni liki, osebe, dogajanja, kraji, vse to prihaja sproti," je povedala. Več podrobnosti o drugi knjigi bo Klakočarjeva izdala v pogovoru z Vesno Milek, ki bo potekal 21. novembra v Kosovelovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani. 

Prva knjiga je bila uspešnica

Pred dvema letoma je Klakočarjeva izdala svojo prvo knjigo Gretin greh. Roman je namenila vsem močnim ženskam, ki jih je življenje lomilo, vendar so vedno znova našle voljo in moč. "Je roman o ljubezni, o znanju, o hrepenenju. Je roman, kjer se čustva prelivajo od najbolj blažene radosti pa do največje groze," je pojasnila za založbo Primus. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol