N. V. | 30. 9. 2022, 14:07

Urška Klakočar Zupančič na govorniški oder stopila z globokim dekoltejem

Danijel Čančarević

To morate videti: na srečanju z Japonci je sodeč po odzivih na Twitterju preusmerila pozornost iz glavne teme, zaradi katere so se sestali. Oči so jim begale drugam ...

Že večkrat smo imeli priložnost opaziti, da ima prva predsednica državnega zbora prefinjen občutek za modo. Na zadnjem srečanju s številnimi japonskimi in tujimi politiki Urška Klakočar Zupančič s svojim dekoltejem najverjetneje ni želela dvigniti toliko prahu, kot se je to zgodilo na odmevni seji vlade, ko je obula rdeče salonarje.

"Obula sem jih na prvi dan, brez kakršnega koli namena vzbujati pozornost ali pa karkoli," nam je pojasnila, za tem, ko se je vsul plaz kritik političnih kolegov, pridružile so se jim celo nekatere ženske. Ostri so bili tudi uporabniki družbenih omrežij. Se bo z dekoltejem zgodilo podobno?

Twitter/Slovenia in Japan

V japonskem parlamentu je Klakočar Zupančičevo sprejel predsednik predstavniškega doma Hirojuki Hosoda, s katerim sta govorila o gospodarskih in političnih odnosih med državama v luči 30. obletnice diplomatskih odnosov, o vojni v Ukrajini in njenem vplivu na širšo geopolitično situacijo ter možnostih okrepitve medparlamentarnega sodelovanja, poroča STA.

Bolj kot o pomembnosti debat o ruski agresiji na Ukrajino, energetski draginji, digitalizaciji državne uprave, o slovensko-romunskih dvostranskih odnosih in energetski draginji, pa so se uporabniki Twitterja znova obregnili ob njeno izbiro oblačil.

Ob tej priložnosti je nosila zeleno obleko, ki je poudarila dekolte.

Ko smo se pred kratkim pogovarjali z njo o njenem stilu oblačenja, nam je zaupala, da se s tem sploh ne ubada: "Zanimivo mi je, ko mi kdo reče, da imam svoj modni slog, ker se res ne ukvarjam s tem, oblečem se in če se mi zdi v redu, to obdržim in se ne obremenjujem s tem, ali je to moderno ali ne." Medijska pozornost, ki je prišla z novim položajem, je ne moti. 

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ