24. 10. 2023, 14:44 | Vir: STA

Kakšna bo usoda Urške Klakočar Zupančič po sporu z Golobom? Sejo poslanske skupine je še pred zaključkom zapustila

Borut Živulovič/Bobo

Prvi slovenski predsednici državnega zbora se po neuradnih navedbah maje stolček.

Potem ko so v medijih zaokrožile neuradne informacije, da naj bi prvak Gibanja Svoboda Robert Golob predsednico državnega zbora Urško Klakočar Zupančič pozval k odstopu, v stranki za zdaj molčijo. Poslanci so se dopoldne sestali na seji poslanske skupine, o politični usodi Klakočar Zupančičeve pa naj bi bilo več znanega po sejah izvršnega odbora in sveta stranke.

Žiga Živulovič jr./Bobo

Kaj se dogaja med Golobom in Klakočar Zupančičevo?

Že dalj časa so sicer krožile informacije, da so se odnosi med premierjem in predsednikom največje vladne stranke Golobom ter predsednico DZ Klakočar Zupančič, sicer tudi podpredsednico in ustanovno članico Svobode, ohladili. Golob pa naj bi jo pozval k odstopu z mesta predsednice DZ, potem ko se je pri glasovanju o razrešitvi kmetijske ministrice Irene Šinko vzdržala in torej ni podprla premierjevega predloga.

Klakočar Zupančič danes dogajanja v stranki ni želela komentirati, ob prihodu na sejo poslanske skupine pa je v mimohodu novinarjem na vprašanje, ali se bo udeležila popoldanske seje sveta stranke, dejala, da še ne ve. Sejo poslanske skupine je sicer nato še pred zaključkom zapustila.

Profimedia

Več o njenem položaju na čelu DZ bi tako lahko bilo jasno po zaključku seje sveta Gibanja Svoboda, ko bo predvidoma ob 18.15 sledila tudi izjava za javnost.

Dogajanje komentiral gospodarski minister

Razmere v največji vladni stranki je po seji upravnega odbora Obrtno-podjetniške zbornice komentiral tudi gospodarski minister Matjaž Han, ki je dejal, da mu je iskreno žal za to, kar se jim dogaja, "zato ker vem, da se ta moment nimamo ne časa ne privilegija, da se vlada ukvarja sama s sabo, ampak se moramo ukvarjati s problemi, ki so se nakopičili". "

Žiga Živulović j.r./Bobo

Sem pa žal v 20-letni zgodovini to že prevečkrat videl, kako so velike stranke, ki so nastale na nek način čez noč imele podobne težave," je dejal, a dodal, da imajo tudi Socialni demokrati kdaj težave.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol