R. K. | 26. 7. 2023, 22:47

Nad vodnim parkom na Velenjskem jezeru so se znesli vandali (park je zaradi tega do nadaljnjega zaprt)

Facebook/Velenjska plaža

Do incidenta je prišlo le nekaj dni pred začetkom festivala Metaldays, ki se bo letos prvič odvil v Velenju.

"Obveščamo vas, da je vodni park na Velenjski plaži zaradi vandalizma do nadaljnjega zaprt. Uporaba vodnega parka je v tem času prepovedana," so na Facebooku sporočili upravljavci Velenjske plaže. "Zahvaljujemo se vam za strpnost in razumevanje. Obvestili vas bomo takoj, ko bo vodni park ponovno na voljo za uporabo," so dodali.

Nekaj ur pozneje so dodali tudi nekaj podrobnosti o incidentu. Kot so zapisali, je šlo pri poškodbah objektov za reze z ostrim predmetom. "Po pregledu vodnega parka je bilo ugotovljeno, da so posledice na štirih ključnih elementih vodnega parka. Posledice bomo poskušali odpraviti v najkrajšem možnem času," so napovedali in pojasnili, da je do vandalizma prišlo v noči na ponedeljek. "Tovrstna dejanja ostro obsojamo," so zaključili.

Le nekaj dni pred začetkom velikega festivala

Ogorčeni so bili tudi uporabniki, ki so objavo komentirali: "A ni dovolj, da nam že narava dela škodo?" se je vprašal nekdo, druga uporabnica pa zapisala: "Tako lepo je pri nas v Velenju poskrbljeno za otroke, najstnike, invalide in tako dalje, pa je treba vse uničiti." Spet tretjemu komentatorju pa se je zdelo sumljivo, da objekti, ki so na vodi že več let, do zdaj niso bili nikoli poškodovani, "tri dni pred začetkom Metaldays na Visti pa glej čudež".

Festival Metaldays bo letos med 27. julijem in 5. avgustom prvič potekal na Velenjskem jezeru, po tem, ko je bil prisiljen zaradi sporov z lokalnimi oblastmi in zaostrenih festivalskih pravil, ki so zahtevala, da bi festival potekal v manjšem obsegu, poiskati novo lokacijo. V Tolminu medtem letos prvič poteka metalski festival Tolminator, ki je ravnokar v teku, traja namreč od 25. do 29. julija

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol