R.S. | 30. 7. 2022, 12:01

(VIDEO) Uspelo jima je! Priljubljena slovenska TikTokerja sta opravila težek izziv: v koliko urah sta prehodila 100.000 korakov?

David Milosavljević

"Po opravljeni nalogi sva se počutila katastrofalno slabo. Nisva mogla hoditi, imela sva veliko žuljev, vse naju je peklo. Naslednje 4-5 dni po izzivu sva bila samo v postelji," sta nam v ekskluzivnem pogovoru povedala David Milosavljević in Andrej Pavličević. 

V povprečju naj bi posameznik, ki živi aktivno in zdravo življenje, v enem dnevu prehodil 10.000 korakov. Dva Slovenca pa sta naredila korak dlje ...oziroma 90.000 korakov dlje. 

100.000 korakov v enem dnevu

Priljubljena slovenska TikTokerja David Milosavljević (TikTok: snemalecdavid) in Andrej Pavličević sta se odločila opraviti poseben izziv: v enem dnevu sta poskušala narediti 100.000 korakov. 

David je izziv končal v 18 urah in 48 minutah, Andrej pa v 19 urah in 25 minutah. 

Za izziv sta se odločila zaradi ljubezni do hoje. "Oba rada hodiva, vprašala pa sva se, koliko ljudi dejansko poznava, ki so prehodili 100.000 korakov v enem dnevu. Nato se nama je porodila ta ideja," sta povedala v ekskluzivnem pogovoru. 

Andrej Pavličević in David Milosavljević.

Andrej Pavličević in David Milosavljević.

David Milosavljević

Odločena sta bila, da bosta opravila izziv. Na začetku je bil njun cilj zgolj to, "da preživita". Po približno štirih urah dobrega tempa pa sta poskušala izziv opraviti v manj kot 20 urah. "Na internetu je pisalo, da je povprečen čas izziva 21-22 ur. To nama je dalo samo še dodatno motivacijo, da končava pod tem časom." 

Bolečine, slabo počutje, trpljenje ...

Izziv pa je bil vse prej kot lahek. TikTokerja sta spoznala, da je pri izzivu pomembnejša mentalna pripravljenost kot pa fizična. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by David Milosavljević (@snemalecdavid)

"Če ne bi mela eden drugega, ne bi morala tega izziva uspešno opraviti. Od približno 40.000 korakov dalje je bilo samo še trpljenje."

Med hojo sta dobila žulje, sčasoma sta se nehala tudi pogovarjati. "Žulji so naju boleli vsak korak, kljub temu da sva jih popokala, so nastali novi. Vmes so bili trenutki, ko samo hodila eden zraven drugega kot dva zombija, brez da bi karkoli govorila. Ta izziv je bil mentalno zelo zahteven."

Dobra priprava

Pred izzivom sta poskrbela, da bosta imela dovolj vode in hrane. Vsako uro sta popila veliko tekočine, prav tako sta zaužila veliko hrane. Kljub dobri pripravi pa je 100.000 korakov na dan enostavno preveč za človeško telo. 

"Po opravljeni nalogi sva se počutila katastrofalno slabo. Nisva mogla hoditi, imela sva veliko žuljev, vse naju je peklo. Naslednje 4-5 dni sva bila samo v postelji," sta nam zaupala. Več o njunem izzivu si lahko ogledate v spodnjem videoposnetku. 

TikTokerja svetujeta, da se izziva ne lotite sami, temveč v družbi. 

Davida in Andreja lahko spremljate tudi na Instagramu. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord