J. B. | 27. 10. 2022, 21:05

Znani Slovenci na prihajajočih županskih volitvah: tudi nosilec olimpijskih kolajn in zvezdnik resničnostnega šova

Profimedia/Bobo/fotomontaža

Med čakanjem na odgovor, kdo bo v predsedniški palači nasledil Boruta Pahorja, se številni Slovenci, tudi nekateri precej znani, že pripravljajo na bitko za županske stolčke.

Konec leta 2022 bodo Slovenijo zaznamovale volitve in referendumi. Drugi krog predsedniških volitev, v katerem se bosta pomerila Anže Logar in Nataša Pirc Musar, bo na sporedu 13. novembra. Lokalne volitve, na katerih bodo Slovenci volili župane, člane občinskih svetov in v nekaterih občinah tudi člane krajevnih, vaških oziroma četrtnih skupnosti, bodo na sporedu 20. novembra, drugi krog bo 4. decembra.

Bobo

Vmes, natančneje 27. novembra, bo potekalo še glasovanje o treh zakonodajnih referendumih, in sicer o noveli zakona o vladi, noveli zakona o dolgotrajni oskrbi in noveli zakona o Radioteleviziji Slovenija.

Kdo vse se bo potegoval na lokalnih volitvah, bo znano najpozneje do 30. oktobra, že zdaj pa je jasno, da se bo v boj za županske stolčke podalo tudi kar nekaj znanih Slovencev in Slovenk.

Kot so razkrile Slovenske novice, bo kar največ glasov državljanov Republike Slovenije poskušal dobiti slovenski športni as Vasilij Žbogar. Danes 47-letni jadralec spada med najuspešnejše slovenske športnike vseh časov.

Profimedia

Dvakrat je bil evropski prvak, bil je tretji na svetovnem prvenstvu, zaznamoval je tudi kar tri olimpijske igre. V Pekingu leta 2008 in Riu de Janeiru leta 2016 je osvojil srebrno kolajno, v Atenah leta 2004 je bil bronast. Zdaj se bo kot neodvisen kandidat podal v boj za mesto župana v domači Izoli.

Tudi nekdanji novinar in urednik

Prav tako kot neodvisni kandidat se bo za štiriletni mandat v Bohinju potegoval nekdanji novinar in urednik Bojan Traven. V občini Log-Dragomer bo nov mandat lovil motorist Miran Stanovnik, ki za zdaj še nima protikandidata. V Kopru bo Aleša Bržana poskušal premagati znani glasbenik, skladatelj in dirigent Patrik Greblo.

V glasbenih vodah je nekoč plavala tudi Tamara Šnofl, nekdanja pevka najstniške skupine BBT bo vnovič kandidirala za županjo Kungote. Za zdaj je brez protikandidata.

Ljubezen po domače

Kdor pozorno spremlja resničnostni šov Ljubezen po domače, je zagotovo že slišal za Gregorja Hafnerja. V oddajo se je prijavil kar z bratom Jakom, medtem ko je slednji dekle dejansko našel, bo Gregor Hafner upal, da mu bodo zvezde bolj naklonjene na županskih volitvah v Škofji Loki.

Poslanka v državnem zboru Jelka Godec je kar prek Facebooka naznanila bitko za zmago na volitvah v Šentjurju, v Ljubljani bo kar največ glasov poskušala dobiti zdravnica Tina Bregant. Spomnimo se je tudi kot nekdanje sekretarke na ministrstvu za zdravje.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol