R. K. | 4. 10. 2022, 12:06 | Vir: STA

Znano je, katero zaporedno število boste obkrožili za svojega predsedniškega kandidata

Bobo/fotomontaža

Za predsednika republike se bo na bližajočih se volitvah potegovalo sedem kandidatov. Kam je žreb uvrstil vašega kandidata?

Državna volilna komisija (DVK) je izžrebala vrstni red predsedniških kandidatov, ki se bodo 23. oktobra potegovali za mesto predsednika republike. Seznam sedmih predsedniških kandidatov, kot bodo navedeni na volilnih lističih, je naslednji:

Pod zaporedno številko 1 bo kandidiral skupni kandidat stranke SD in Gibanja Svoboda Milan Brglez, na drugem mestu bo poslanec SDS Anže Logar, ki kandidira s podpisi volivcev. Izbranca NSi Janeza Ciglerja Kralja je žreb postavil na 3. mesto, pod številko 4 mu bo sledil kandidat Levice Miha Kordiš. Pravnica Nataša Pirc Musar bo na petem mestu, število 6 pa bo obkrožil, kdor bo dal glas kočevskemu županu Vladimirju Prebiliču. Kandidatka stranke Resni.ca Sabina Senčar bo uvrščena na sedmem mestu.  

 

Bobo/fotomontaža

Eden od kandidatov odstopil zaradi groženj

Osmi kandidat Gregor Bezenšek mlajši je dan pred žrebom od kandidature za predsednika republike odstopil. Kot je dejal na novinarski konferenci, je to odločitev sprejel, ker naj bi mu grozili s fizičnim nasiljem in eliminacijo. Kot je pojasnil vodja njegovega volilnega štaba dr. Nejc Jelen, so bile grožnje resne in konkretne, prijaviti pa jih nameravajo tudi pristojnim organom. Tega, za kakšne grožnje je šlo in kdo je so bile osebe, ki so jih izrekle, ni želel komentirati. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord