R.S. | 21. 2. 2024, 16:53

Čistilka v ugledni odvetniški pisarni našla zavržen sendvič, nato pa storila nekaj, kar zagotovo obžaluje

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Ni se končalo dobro. 

Gabriela Rodriguez je čistilka iz Ekvadorja, ki je med čiščenjem sejne sobe ugledne londonske odvetniške pisarne našla zavržen sendvič s tuno. Sendvič je bil iz trgovine Tesco, stal pa je slabih 1,80 evra. Mati samohranilka je pojedla ostanke sendviča, dejanje pa ni ostalo neopaženo.

Odvetniška pisarna Devonshires Solicitors se je pritožila njenemu delodajalcu, zasebnemu podjetju Total Clean, ki jo je odpustilo tik pred božičem, poroča hrvaški portal N1. Čeprav so mediji prosili za odziv odvetniške družbe in čistilnega podjetja, niso dobili nobenega odgovora. 

Fotografija je simbolična.

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Rasna diskriminacija?

Člani organizacije United Voices of the World (UVW) trdijo, da se odvetniki ugledne pisarne nad čistilko ne bi pritožili, če ne bi bila iz Latinske Amerike in z omejenim znanjem angleščine, poroča Guardian. Menijo, da čistilka ne bi smela izgubiti službe. 

Generalni sekretar UVW Petros Elia je dejal, da v Veliki Britaniji čistilke pogosto odpuščajo zaradi banalnih razlogov. "Mnogi opisujejo občutek, kot da z njimi ravnajo kot z umazanijo, ki jo čistijo, in Gabriela je ena od njih. Povzdignili bomo glas in se združili v boju proti vsakemu delodajalcu – tudi velikim, močnim podjetjem, kot je Devonshires Solicitors," je povedal. Sindikat bo na sodišču vložil tožbo zoper čistilno podjetje ter odvetniško pisarno zaradi rasne diskriminacije. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord