R. K. | 10. 8. 2022, 10:49

Hrvaški kapitan pokazal neverjetno srčnost: kaj je storil?

Profimedia/Facebook/Vladimir Šeparović/fotomontaža

Na svojega nekdanjega učenca so ponosni tudi na pomorski šoli iz Zadra, kjer so se kapitanovemu dejanju poklonili v objavi na družbenem omrežju. 

Na Hrvaškem odmeva vest o hrvaškem kapitanu, ki je skupaj s svojo posadko iz morja rešil dečka, ki je na gumijastem čolnu v vodi sam preživel kar dva dni. Mimo njega naj bi v tem času plule druge ladje, a so ga člani njihovih posadk pustili v vodi.

Iskali so ga v obsežni iskalni akciji

Dogodek se je zgodil pred tunizijsko obalo v bližini mesta Kelibia. Nesrečni deček je bil ob rešitvi od obale oddaljen že več kot 110 kilometrov oziroma okoli 60 navtičnih milj. Pogrešali so ga dva dni, vendar še ni znano kaj je počel na odprtem morju. Imel je sicer vesla, a ni bilo v čolnu ob njem nikogar. Iskali so ga tudi v obsežni iskalni akciji.

Deček je takoj po tem, ko so ga rešili, poklical domov in svoji mami sporočil, da je z njim vse v redu. 

 

Na kapitana ponosni tudi na njegovi nekdanji šoli

Dejanje kapitana Vladimirja Šeparovića so pozdravili tudi na zadrski pomorski šoli, kjer se je izobraževal. V objavi na Facebooku so zapisali, da so ponosni na svoje učence in z veseljem delijo tudi njihove uspehe. Ob tem so poudarili, da je Šeparovićeva zgodba zares posebna in si zasluži delitev. 

Na dejanje hrvaškega kapitana so se odzvali tudi številni komentatorji na družbenih omrežjih, ki dejanju nekdanjega učenca zadrske pomorske šole ploskajo. Nekateri menijo, da ne obstajajo bivši učenci te šole, temveč so vsi, ki so jo kdaj obiskovali, za vedno del nje. Pa tudi, da šola ne vzgaja le dobrih mornarjev, temveč tudi dobre ljudi. 

Ob tunizijski obali iz vode sicer pogosto rešujejo prebežnike, ki se pod neprimernimi pogoji odpravijo proti Evropi. V mesecu juliju bi jih naj skupaj prestregli 455, poroča slovenski portal N1. 

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ