R. K. | 29. 7. 2022, 18:44

Hrvati se zabavajo: Robert Golob bi ta trenutek sejo lažje sklical na hrvaški obali kot v Ljubljani

Profimedia/bralec Siola/Instagram/Robert Golob

Sezona dopustov je v polnem razmahu. Na morje so se odpravili tudi slovenski ministri, ki so - kot kaže - skoraj vsi izbrali podobno destinacijo.

Če bi se premier Robert Golob odločil, da bo sklical nujno izredno sejo in želel svoje ministre videti v živo, bi lažje organiziral srečanje na Hrvaškem kot v Ljubljani, se šalijo na Hrvaškem. Njihovi mediji so se te dni namreč razpisali o tem, da pri njih dopustuje skoraj cela slovenska vlada.

Profimedia

Prvi se je na morje odpravil Golob

Letovišče, ki ga izbere politik, lahko nosi politično sporočilo, piše hrvaški Vecernji list. Kot pravijo, slovenski ministri pretekla leta Hrvaške med dopustovanjem niso kaj dosti omenjali, čeprav so tam ravno tako letovali in so celo lastniki nepremičnin. A letos je očitno drugače. Saj so ministri v vladi Roberta Goloba o svojem oddihu pri naših sosedih tako ali drugače odkrito spregovorili.

Posnetek zaslona/Instagram/Robert Golob

Prvi je to storil sam premier Golob, ki je že junija na Instagramu objavil fotografije z Brionov. Tam je bil na krajšem oddihu. Kot so zapisali pri hrvaškem mediju, je bil na objavljeni fotografiji neobrit, lase pa je imel še dodatno razmršene. 

Večina ministrov hrvaško obalo redno obiskuje

Na slovenskem zunanjem ministrstvu so za medij potrdili, da se je na Hrvaško odpravila tudi ministrica Tanja Fajon, ki ima rada aktivne počitnice, ki vključujejo tudi potapljanje. Na hrvaški obali je sicer že večkrat letovala. Podobno tudi pravosodna ministrica Dominika Švarc Pipan dopust z družino preživlja na hrvaški obali.

Bor Slana/STA

Izbrskali so še, da minister za obrambo Marjan Šarec že deset let hodi na morje v Istro, pa tudi, da gospodarski minister Matjaž Han že vse življenje tradicionalno letuje na Pagu, kjer imata z ženo tudi počitniško hišo. 

Tam je tudi predsednica državnega zbora

Omenili so še ministra za infrastrukturo Bojana Kumra, ki bo šel na morje avgusta in ministra za Slovence v zamejstvu in po svetu Mateja Arčona, ki namerava na Hrvaškem preživel večji del dopusta.

Bralec Siola

S svojo družino je na hrvaški obali tudi predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič, kar so nam potrdili v njenem kabinetu. Pri Siolu pa jim je uspelo pridobiti tudi fotografijo. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord