R.S. | 21. 10. 2022, 06:00

Sadež, ki je navdihnil svet in enega največjih podjetij na svetu

New York pogosto kličejo tudi Veliko jabolko (Big Apple).

Profimedia

Njegov simbol je očitno všeč tudi hollywoodskim zvezdnikom, saj so nekateri po njem poimenovali svoje otroke. 

Vsako leto 21. oktobra obeležujemo svetovni dan jabolk. Uživanje jabolk je povezano z zmanjšanim tveganjem za razvoj mnogih bolezni, vključno s sladkorno boleznijo in rakom. Priporoča se tudi uživanje olupka, ki naj bi bil zelo zdrav. Jabolko velja za simbol modrosti, nesmrtnosti, ljubezni, plodnosti, obilja, čistosti, materinstva ter ženske energije. 

Sadež je navdihnil številne 

Ves svet pozna ameriško podjetje Apple, ki velja za največje podjetje za informacijsko tehnologijo po prihodkih. Poleg imena podjetja je tudi njegov logotip povezan z jabolkom. Zakaj so pri Applu izbrali ravno podobo ugriznjenega jabolka, ostaja skrivnost. Sodeč po eni teoriji je podjetje navdihnila biblična zgodba Adama in Eve. 

Profimedia

Bog je Adama in Evo postavil v rajski vrt. V vrtu je bilo drevo, znano kot Drevo življenja. Dokler bi jedli s tega drevesa, bi živeli večno. V vrtu je bilo še eno drevo, znano kot Drevo spoznanja dobrega in zla. Čeprav je Bog rekel Adamu in Evi, naj ne jesta s tega drevesa, je Evo mikal sadež. Pojedla ga je, nato pa nekaj dala Adamu. Zaradi neposlušnosti sta postala smrtna in podvržena grehu. 

Profimedia

Druge teorije namigujejo na padajoč sadež, ki je Isaaca Newtona privedel do koncepta gravitacije. Simbol jabolka pa je očitno všeč tudi hollywoodskim zvezdnikom. Leta 2004 sta zvezdnika Gwyneth Paltrow in Chris Martin svojo hčerko poimenovala po jabolku. "Jabolka so tako sladka, zdrava in ​​imajo povezavo s Svetim pismom," je igralka razložila nenavadno izbiro imena. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Famous Moms and Daughters (@celebritymothersanddaughters)

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol