N.Z. | 7. 2. 2022, 10:13

Umor v centru Reke: žensko brez povoda napadel in ubil (storilec znan obraz iz hrvaških Talentov)

profimedia

"Ves čas me je gledal, potem pa mi je natakar, ki je to videl, svetoval, naj odidem ven. In še dobro, da sem odšla, saj je nato napadel tisto žensko brez vsakega povoda," je medijem včeraj pripovedovala očividka uboja v centru Reke.

Včerajšnji dan si bodo številni Rečani zapomnili po srhljivem napadu na nič hudega slutečo žensko v centru mesta.

Še posebno težko bo dogodek pozabila 74-letna Vesna Vagner, ki je bila v lokalu prav v trenutku, ko sta tja prišla morilec in njegova žrtev. Moški je žensko napadel v trenutku, ko je stopila na teraso.

Novinarjem je povedala, da je v svoj priljubljeni lokal prišla okoli 14. ure: "Skupaj sta prišla. Popila sta kavo in čaj, potem pa jo je naenkrat napadel za šankom. Zagrabil je njen obraz in jo zvlekel od šanka. Slišala sem, da jo je povsem zmaličil. Ženska je bila takoj mrtva. V naslednjem trenutku sem od strahu pobegnila. Pred tem pa sem bila še v lokalu. Videla sem kaj se dogaja. Gledal me je. Sem vdova. In natakar mi je rekel: 'Gospa Vesna, pojdite ven, tudi vas lahko napade'. Kar sem tudi storila ... Vem, da je žensko ubil. Menda jo je povsem iznakazil."

Povedala je še, da razen nje ni bilo drugih ljudi v lokalu.

"Tudi dan pred tem sta bila skupaj. Kaj se je danes zgodilo ... Vprašala ga je, ali bo prišel domov na kosilo, on pa je rekel: 'Bom'," je povedala in dodala, da naj bi bila oba pogosta gosta lokala.

"Ubil jo je brez povoda. To mi je nedoumljivo," naj bi po poročanju Večernjega lista še poudarila.

"Ko se spomnim, kako me je pred tem gledal. Kar tresti sem se začela, tako me je bilo strah. Ko je prišla policija, pa je pobegnil. Videla sem ga teči preko Koblerovega trga. On sicer poje cekrvene pesmi, ime pa naj bi mu bilo Romano. Žal mi je natakarja, res je krasen fant," je še povedala za Novi list. Danes je znano, da naj bi natakar po dogodku iskal psihološko pomoč.

Hrvaška policija je morilca iz Reke (kot mu zdaj pravijo) že prijela, zdaj pa prihajajo v medije še poročila, da naj bi ga malo pred srhljivim dogodkom videli, da gol teče po mestu, tudi sicer pa naj bi šlo za znanega posameznika, saj naj bi ravno pred kratkim nastopil v televizijskem šovu talenti.
Je bil morilec neprišteven?

Medtem na plano prihajajo nove informacije o napadu. Pri Jutranjem listu so med drugim zapisali, da sta natakar in gost lokala skušala napadeni ženski pomagati, a je bil njen morilec premočan. Natakar iz sosednjega lokala pa je še povedal:

"Poznam morilca. Prihajal je sem, a je stalno tudi pohajkoval tu naokoli in pel cerkvene pesmi. Pravzaprav ni pel, temveč rjovel. Včasih je enostavno imel take izpade. Ni pa mi jasno, kaj je počel v družbi s starejšo žensko. Grozno je, kar se je zgodilo. Poznam tudi gospo Vesno, ki je vse videla, in res je dobro, da je uspela pobegniti, ker bi lahko napadel tudi njo. Nihče ne more vedeti, kako bi se vse skupaj še lahko končalo."