5. 11. 2022, 11:08

Adrian P. Kezele: "Dobra novica je, da leto 2023 nima večjih posebnosti in redkih astropojavov."

Chiara/Adrian Kezele

Če je človek pripravljen sprejeti poduk, bo imel mojo podporo; če ga ni pripravljen sprejeti, toliko slabše zanj – poduk bo kljub vsemu prejel, a na težak način. (Veličastni Saturn)

"Leto 2023 prihaja po nizu kriznih let, v katerih se je spremenil svet. Na nek način je to prehodno leto, v katerem se oblikujejo obrisi naše prihodnosti. Njegovi osnovni značilnosti sta potrpežljivost in vztrajnost. Svet v celoti utegne iztiriti na eno ali na drugo stran, a če se boste držali zlate niti potrpežljivosti in spremljali navodila iz tega rokovnika, utegne biti to eno od najboljših let," v uvodu novega rokovnika Kažipoti 2023 obljublja Adrian P. Kezele, ploden pisec, navdahnjen predavatelj in raziskovalec.

Čeprav cilj priljubljenega Kezelejevega rokovnika, ki ga zdaj že tradicionalno izdajajo pri založbi Chiara, ni odkrivanje znanja o astronomskih in astroloških ritmih, je dejstvo, da so napotki, navdihi in spodbude v njem zasnovani prav na njih.

Tudi zato je toliko bolj zanimiv zapis, ki ga avtor v svojih novih kažipotih tokrat izjemoma deli z uporabniki rokovnika. Še posebno, ker prihaja s svarilom.

Takole piše:

Leto 2023 nima večjih posebnosti. V njem ni kakšnih redkih astropojavov – za razliko od minulih let, ko smo imeli tri krizna obdobja zapored, ali kot na primer tisto iz leta 2019, ki je nakazovalo začetek krize, podoben začetku druge svetovne vojne.

To bi utegnila biti dobra novica, ker v svetu vseprepletenosti neobstoj določenih odstopanj pomeni, da je situacija stabilna. Na žalost bi to utegnilo tudi pomeniti, da se nadaljuje situacija, v kateri smo zdaj: a v svetu je dovolj trpljenja, in gotovo ni dobra novica, da se bo nadaljevalo.

Pa vendar obstajata dva astrodejavnika, ki sta redka in ju velja izpostaviti. Prvi je v začetku in na koncu leta v znaku težav komunikacije. Sicer se takšni problematični ritmi pojavljajo štirikrat na leto po dvajset dni, kar ni nič posebnega. Stvar pa je v tem, da se leto začenja (30. decembra 2022 do 19. januarja 2023) in končuje s tem ritmom (13. decembra 2023 do 2. januarja 2024).

Takšna situacija pa je precej redka. Videti je, kot da je leto stisnjeno med dva ’nesporazuma’, kar pomeni, da bomo morali biti precej previdni glede tega, kar govorimo, pišemo, beremo in mislimo, da smo dojeli. Potrpežljivosti kot splošna značilnost leta tudi v tem smislu pomaga. Bolje bo počakati in razmisliti, kot pa sprejemati prenagljene odločitve in delovati nepremišljeno.

Druga zanimivost leta je večmesečni poskus enega hitrejšega nebesnega telesa, da dohiti počasnejše. Vse zaman. Seveda gre za navidezna gibanja, kot se vidijo z Zemlje. A ta navidezna gibanja so eksaktna in predvidljiva. Zaradi raznih ritmov, ki se dogajajo istočasno (gibanje Zmelje okoli Sonca in gibanje druge planetov okoli Sonca) se včasih zdi, da gredo določena nebesna telesa vzvratno ali da se gibljejo hitreje ali počasneje. Leto 2023 prinaša spektakel, ki povprečnemu človeku doslej ni bil znan, i ga lahko primerjamo s tekom želve in zajca, v katerem zajec skuša dohiteti želvo, pa mu to ne uspe. Vsakokrat, ko se ji približa, želva nekako pospeši, ali pa zajec nekako zaostane, tako se dirka nadaljuje skoraj osem mesecev.

In to je še en argument za potrpežljivost. Naj vas ne preseneti, če bo v letu 2023 uresničenje vaših ciljev, želja in upov tako blizu, pa obenem nedosegljivo daleč in, seveda, bodite potrpežljivi, kar zajcu na koncu vedno uspe in prehiti želvo!

Kot dokončna potrditev vrednosti potrpežljivosti prihaja stabilna situacija enega od najvidnejših astrodejavnikov, ki ga ljudje kličejo po imenu Saturn.

Za več branja (v vednost, nasvet in ravnanje) si v roke ob priliki vzemite nove Kažipote 2023 -  inspirativen rokovnik, ki ne spoštuje samo datumov koledarja, po katerem živimo, pač pa tudi globoke ritme narave, ki se jih najpogosteje niti ne zavedamo. 

Na straneh Kažipotov 2023 boste našli izvirne avtorjeve poetične premisleke, navdahnjene z značilnostmi posameznih naravnih ritmov, ki vam bodo pomagali k lažjemu razumevanju narave predlaganih ravnanj.

Ritmi, ki upravljajo z našim življenjem, so v Kažipotih 2023 razdeljeni v tri vrste: pot telesa, pot srca in pot duše.

Pot telesa označuje običajne, materialne ritme, označene z našim koledarjem. Pot srca razkriva nevidne ritme, ki vplivajo na naše občutke. Na primer – eden od najpomembnejših ritmov poti srca je določen z gibanjem Lune. Kot boste videli, 13-krat na leto, na dan polne Lune, Kažipoti 2023 predlagajo Dan sočutja. Pot duše pa je določena tudi z nekaterimi drugimi ritmi, ki se ponavljajo v toku leta, in delujejo na našo komunikacijo, razpoloženje in splošno stanje našega duha.

Začetek vsakega obdobja je čas za odločitev in usmeritev v določeno dejavnost. V skladu z značilnostmi tega ritma vam Kažipoti 2023 predlagajo po tri cilje, ki bi jih bilo dobro uresničiti v tem obdobju. Prav tako lahko dodate še vsaj dva cilja, ki se vam zdita pomembna in ki vam predstavljata osebno namero v smeri izboljšave življenja ali določenih podvigov.

Vsako od teh obdobij je pospremljeno z nasveti za DELOVANJE ter s predlogi za preprosto ravnanje, ki bo v vaše življenje vneslo novo pozitivno energijo. V tem smislu so Kažipoti 2023 praktičen vodič za osebni razvoj in uspešno življenje.

O avtorju

  • Adrian Predrag Kezele je do danes izdal že okoli petdeset knjig in še naprej ustvarja nove. V svojih delih bralcem predaja znanje na izjemno praktičen način. Neodvisno od hrvaških izdaj so tuje založniške hiše njegove knjige izdajale v srbščini, slovenščini, madžarščini, ukrajinščini in angleščini. Njegove knjige so rezultat življenja, posvečenega raziskovanju in predajanju znanja v duhovnosti.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.