N. V. | 20. 11. 2022, 08:00

Najboljši hobi za vaše astrološko znamenje

Profimedia

Če vam gledanje televizije in 'scrollanje' po telefonu začenja iti že pošteno na živce, si morate umisliti kak dober hobi.

Če vam je težko ugotoviti, kaj bi pravzaprav počeli v prostem času, vam lahko vaše astrološko znamenje pomaga pri odločitvi – to je popoln način, da najdete hobi, ki vas bo dejansko zanimal. Znamenje vam lahko pove več o sebi, kot se zavedate, in kar je za to misijo najpomembnejše, kakšni hobiji so vam morda všeč in kakšni ne. Torej, raje kot se lotite prvega konjička, ki se ga spomnite, se obrnite k zvezdam. Kateri hobi bi morali poskusiti glede na vaše astrološko znamenje?

Ovni: pridružite se športni ekipi

Ovni so odločni, tekmovalni in energični, torej zagotovo ni boljšega načina za izločanje vse te energijo kot s prijavo v klubsko športno ekipo.

Profimedia

Pridružite se ekipi za šport, s katerim ste se ukvarjali v šoli, ali pa samo za zabavo poskusite nekaj povsem novega, česar še niste počeli. To bo vam vlilo dodaten zagon, saj radi prevzamete pobudo in ste glavni. Če niste ravno navdušeni nad ekipnim športom, se lahko vedno pridružite novemu tečaju vadbe.

Biki: specite kaj

Kot biku vam bo peka dala vsa orodja, ki jih potrebujete, da se zadovoljite, namreč zahteva potrpežljivost in natančnost, kot stabilen bik pa boste lahko dosledno sledili receptom. Peka vam daje tudi popoln izgovor, da ostanete doma in se odmaknete od vrveža vsakdanjika: to biki radi počnejo.

Profimedia

Dvojčka: udeležite se tečaja kreativnega pisanja

Dvojčkom vlada Merkur, planet komunikacije, zaradi česar so strokovnjaki za vse, kar vključuje besede. Zato bi morali uporabiti svoje jezikovne in izražalne sposobnosti tako, da se preizkusite v kreativnem pisanju – kdo ve, morda boste celo naslednji avtor uspešnic. Poleg tega se dvojčki radi učijo novih stvari, zato je obisk tečaja dodaten bonus.

Profimedia

Raki: preuredite svoj dom

Raki so radi doma in če boste veliko časa preživeli doma, vam morala biti prijetno – prostor mora imeti dobre vibracije. Preurejanje vaše hiše je popoln hobi za vas. Seveda ni nujno, da gre za velik projekt. Začnete lahko z majhnim: tako da kupite nekaj sveč ali na svoje stene nalepite nove umetnine.

Profimedia

Raki prav tako radi negujejo in uživajo v skrbi za ljudi: lahko boste najboljši gostitelj s svojim sveže posodobljenim dekorjem.

Levi: fotografirajte

Levi so ustvarjalni in umetniški, zato lahko te talente uporabite, da se preizkusite v fotografiji. Fotografiranje česar koli želite, od oblakov do arhitekture do psov, ki jih vidite na ulici, bo zadovoljilo vašo potrebo po samoizražanju.

Profimedia

Ker so levi radi v središču pozornosti, dandanes ni boljšega načina, da pokažete svoje sposobnosti kot z objavo svojih fotografij na Instagramu. To bo vaša mala umetniška galerija. In dober začetek, za katerega ne potrebujete veliko; marsikatere dobre fotografije na Instagramu so posnete s telefonom.

Device: pridružite se bralnemu klubu

Device so zelo analitične in rade berejo in pišejo, zato je pridružitev bralnemu klubu popoln hobi za vas. Všeč vam bo struktura, ki jo ponuja bralni klub – dodeljena knjiga in roki za dokončanje branja.

Profimedia

Ne le, da radi berete, radi se tudi pogovarjate, zato vam bo razpravljanje o pravkar prebrani knjigi zelo všeč. Niste prepričani, kje začeti? Vprašajte, ali imajo klub v vaši najbližji knjižnici. Če ga nimajo, vas bodo najbrž znali nasloviti na knjižnico, ki ga organizira.

Tehtnice: lotite se umetniškga projekta

Tehtnicam vlada Venera, zato obožujejo vse, kar je estetsko prijetno, kot so elegantna oblačila, arhitektura ali umetnost. Da bi zadovoljili svojo potrebo po lepoti, bi morali delati na umetniškem projektu.

Andrea Piacquadio | Pexels

Poskusite slikati z akvareli, skicirajte svojo sosesko zunaj (kot Monet) ali pa si priskrbite eno pobarvanko (ki kot bonus lahko pomaga pri stresu). Tehtnice so tudi zelo družabne, zato lahko svoje prijatelje kdaj peljete v galerijo.

Škorpijoni: pišite dnevnik

Škorpijoni imajo močna čustva, a če niste del njihovega ožjega kroga, jih običajno držijo v sebi. Torej, če ste škorpijon, bi morali poskusiti pisati dnevnik, da boste lahko izbrskali nekaj teh globokih občutkov.

Profimedia

Škorpijoni sovražijo majhne pogovore, ki sestavljajo večino naših vsakodnevnih interakcij, in imajo raje poglobljene pogovore, zato vam bo vodenje dnevnika pomagalo razumeti, kaj se dogaja v vaši glavi po dnevu, polnem površinskih pogovorov.

Strelci: naučite se nekaj novega

Strelci radi širijo svoja obzorja, bodisi dobesedno s potovanji bodisi v prenesenem pomenu: z učenjem. Izberite temo, o kateri ste se že od nekdaj želeli kaj naučiti, ali ponovno preglejte star predmet, ki ga že nekaj časa niste študirali, in se prijavite na tečaj, da se o njem ponovno poučite.

Profimedia

Zdaj je na voljo tudi učenje na spletu, kjer se lahko udeležite predavanj o skoraj vsem, kar želite, tako da so možnosti neskončne.

Kozorog: meditirajte

Kozorogi vedno delajo (in vedno razmišljajo o delu), ne glede na to, ali gre za njihovo službo ali samo za vsakodnevne opravke in sezname opravil. Torej, če ste kozorog, potrebujete hobi bolj kot večina ljudi in potrebujete hobi, ki vam bo omogočil, da si vzamete odmor in se sprostite.

Profimedia

Meditacija je odlična rešitev, ki vam omogoča, da za nekaj časa prepustite misli in ne razmišljate o delu in vsem drugem, kar morate opraviti. YouTube ima ogromno videoposnetkov, ki vam bodo pomagali začeti.

Vodnar: postanite prostovoljec

Vodnar je humanitarec zodiaka. Znani so po tem, da so idealisti in želijo ustvarjati spremembe, zato lahko kot vodnar to energijo uporabite za prostovoljno delo pri nečem, kar vas zanima.

Profimedia

Pobirajte smeti, sprehajajte pse v zavetišču za živali ali delite hrano. Kot pravijo, bodi sprememba, ki jo želiš videti. Začnite tako, da pregledate spletno stran Slovenska mreža prostovoljnih organizacij.

Ribi: naučite se brati tarot

Ribe so izjemno intuitivne, zato se vam ne bo težko naučiti brati tarot karte. Pravzaprav bo verjetno prišlo dokaj naravno, saj boste uporabili svoje naravne sposobnosti zaznavanja. Ribe prav tako privlačijo duhovne teme, zato bo branje tarota prav na vaši poti.

Profimedia

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.