N.Z. | 6. 2. 2024, 12:18

V naslednjih 20 letih bo Pluton najmočneje vplival na ta tri horoskopska znamenja

profimedia

Pluton je zapustil znamenje kozoroga, kjer je bil od leta 2008, in se 20. januarja preselil v znamenje vodnarja, kjer bo ostal naslednjih dvajset let.

Za razliko od osebnih planetov (kot so Merkur, Venera in Mars), Pluton vpliva na družbo kot celoto (pogosto astrologi zato raje govorijo o generacijskem vplivu) in manj na individualno osebnost posameznika.

Pluton po astrološki tradiciji velja za 'uničevalca', ki vas z življenjskimi izzivi iz nezavednega sili v korenite osebnostne spremembe. Ker pa je Pluton nadvse počasen planet, saj ostaja v istem znamenju od 13 do 30 let, mu pravimo tudi planet generacij. Pa veste, kateri Plutonovi generaciji pripadate in kaj to pomeni? Preverite tukaj.

Plutonov premik v vodnarja

Ko se Pluton premakne v bolj kolektivno in humanitarno znamenje vodnarja, se naš družbeni pogled prične dramatično spreminjati.

Vsak vodnar želi delati stvari drugače ali edinstveno, kršiti ali na novo odkrivati ​​ustaljena pravila. Pluton tako prevzema prav to - unikatno in inovativno - energijo vodnarja in nas vse poziva, da ponovno ocenimo, kaj nam je resnično pomembno.

Kljub temu, da je Pluton najmanjše nebesno telo v našem sončnem sistemu, igra pomembno vlogo v astrologiji. 

Na osebni ravni nas večina vplivov natalnega Plutona ne čuti kaj dosti. Njegove vplive bolj čutijo tisti posamezniki, ki imajo natalnega Plutona v svoji astrološki poudarjeno položenega ali aspektiranega.

Toliko bolj pa je zanimiv Plutonov tranzit. Del njegovih vplivov bodo čutila vsa znamenja, do leta 2044 pa še posebno naslednji tri:

Lev

Pluton v vodnarju prinaša možnost celovite transformacije na področju ustvarjalnosti in umetniškega izražanja. Kombinacija močne in nove energije v zraku jim bo pomagala, da pokažejo svoje talente in zasijejo v polnem sijaju. Največ uspeha jih čaka na kariernem področju, kjer bodo postavili temelje za nadaljnje projekte na način, ki bo zadovoljil njihove nadrejene.

Uporabite svojo inovativnost in izvirnost za nadaljnji uspeh.

Škorpijon

Pluton je tradicionalni vladar škorpijona, zato lahko njegov položaj v vodnarju še posebej vpliva na to znamenje. V tem astrološkem prehodu se bodo škorpijoni posvetili ohranjanju miru in stabilnosti v družbi. Čutili bodo, da imajo veliko moč, da zagotovijo prijateljsko energijo med skupinami ljudi in spodbudijo druge k dobrim dejanjem za širšo skupnost.

Vi boste oseba, ki prinaša pozitivne spremembe v življenja drugih.

Vodnar

Vodnarji bodo svetu končno pokazali svojo pravo osebnost, polno inovativnosti, izvirnosti, poguma in ustvarjalnosti. To je njihov čas, v katerem bodo dosegli velik uspeh na določenem področju, čeprav se bo včasih zdelo nemogoče. Premikanje Pluton v njihovem znamenju jih bo naučil prepuščanja in opuščanja nadzora nad vsako podrobnostjo. Stvari se bodo razvijale v dobro smer, ko bodo okoliščine ugodne in se bodo sami pripravljeni spremeniti.