K. Ž. | 23. 5. 2024, 15:30

Ne Španija ali Italija: to je najbolj iskana počitniška destinacija na svetu

Profimedia

Številni menijo, da je popolna turistična destinacija Italija, Španija ali Hrvaška. A tekmo za najbolj priljubljeno počitniško destinacijo bi lahko dobila povsem druga država.

Plaže, mesta, kultura in hrana, veliko je dejavnikov, ki vplivajo na to, kako zaželena je počitniška destinacija. Za nekatere sta kultura in arhitektura mest glavni poudarek, za druge je pokrajina odločilni dejavnik. Britanska popotniška revija Conde Nast Traveller je vse te kriterije vzela v zakup in izbrala najbolj priljubljeno popotniško destinacijo.

V tej državi dobi vsak to, kar si želi

Ne glede na to, ali gre za izlet v mesto, počitnice na plaži ali zabave. V Franciji imate prav vse, kar potrebujete. Od romantičnih ulic Pariza do očarljivih obalnih mest Normandije. Država je pravzaprav neverjetno raznolika in ponuja ogromno izbiro odličnih popotniških destinacij. Francija je prav tako na dobri poti, da postane najbolj obiskana država na svetu. Po podatkih Global Data Francija najpozneje do leta 2025 pričakuje več kot 93 milijonov gostov. Poletne olimpijske igre 2024 bodo pomagale uvrstiti državo na potovalni seznam številnih popotnikov, poroča oe24.

Profimedia

Čeprav je običajno Pariz glavni cilj obiskovalcev, pa turistične agencije opažajo nov trend. Vse več turistov je namreč pripravljenih žrtvovati svoj čas v Parizu, da bi se podali zunaj prestolnice. Regije Bordeaux, Alzacija, Burgundija in dolina Loare so postale izjemno priljubljene.

Francija se ponaša z mesti, ki imajo očarljivo kulturo in arhitekturo, romantično pokrajino z jezeri, rekami in gorami ter čudovitimi plažami. Ne glede na to, ali bi radi prepotovali del Francije ali pa se sproščali na plaži, vam ta država omogoča prav vse.

Novo na Metroplay: Pogovor z Borutom Pahorjem | N1 STUDIO