K. R. | 22. 6. 2024, 12:07

Nesprejemljivo početje tujega voznika, ki je brezbrižno izkoriščal reševalni pas na slovenski avtocesti (VIDEO)

Facebook/Ustvarimo Reševalni pas na avtocestah

S tem ni ogrožal le sebe, ampak tudi druge udeležence v prometu. 

Po družbenih omrežjih je zaokrožil videoposnetek voznika, ki je med zastojem na slovenski avtocesti izkoriščal reševalni pas in vozil za intervencijskim vozilom. Takšno početje je nevarno ne le za voznika in osebe v vozilu, ampak tudi za druge udeležence, opozarjajo na Facebook profilu Ustvarimo Reševalni PAS na avtocestah, kjer je bil posnetek objavljen.

"Vlada Republike Slovenije še vedno ni sprejela ostrejših sankcij za voznike, ki izkoriščajo reševalni pas. Je pa predlog zapisan v resoluciji, v kateri smo zapisali, da je tovrstno početje potrebno opredeliti kot hujši prometni prekršek," so pojasnili. 

V nevarnost ne spravlja le sebe

Ob tem so dejali, da gre v primeru objavljenega posnetka vsaj za priključitev intervencijskemu vozilu - prekršek, ki je po zakonu sankcioniran z globo 300 evrov. "Če ga dobijo, seveda." Opozorili so, da s takšnim početjem spravlja v nevarnost tako sebe kot ekipo v intervencijskem vozilu in tistega, ki potrebuje njihovo pomoč.

Reševalni pas, ki ga ustvarijo vozniki, da omogočijo dostop intervencijskim vozilom, lahko rešuje življenja.

Reševalni pas, ki ga ustvarijo vozniki, da omogočijo dostop intervencijskim vozilom, lahko rešuje življenja.

Reševalni pas

Ob koncu so pojasnili še, da ni šlo za svojca, ki bi sledil svojemu bližnjemu, ampak za tujega voznika, ki "nima nikakršnega opravičila za to dejanje."

Novo na Metroplay: Pogovor z Borutom Pahorjem | N1 STUDIO