3 mali in veliki čudeži (po pričevanju avtorice Nine Kaiser)

»Vse moči so že v nas samih!«

25. 1. 2021, 16:27 | Prosti čas

              3 mali in veliki čudeži (po pričevanju avtorice Nine Kaiser) (foto: profimedia) profimedia

»Vseeno je, ali ste skeptik ali pa že verjamete v čudeže; prosim vas, da pristopite z odprtim umom,« uvodoma k branju svojih intimnih zgodb na meji verjetnega vabi avtorica Nina Kaiser.

V knjigi Mali in veliki čudeži se najprej zvrstijo doživetja, ki jih je izkusila v najzgodnejšem otroštvu. Od srečanja s čisto pravimi škrati v vrtcu do prve izventelesne izkušnje pri komaj šestih letih, da bi ji pri sedmih uspela še spontana astralna projekcija. Sledi serija bolj ali manj nenavadnih, tudi nadčutnih doživetij.

Naj v nadaljevanju nanizamo zgolj nekaj (po našem mnenju) najzanimivejših poudarkov:

Prekognicija

»Včasih vemo, kaj se bo zgodilo, še preden se zgodi,« v poglavju o uvidih skorajšnje prihodnosti piše avtorica in dodaja, da si sama takšna doživetja razlaga s hipotezo o hologramu časa in prostora, v katerem vsi dogodki potekajo hkrati.

Nina Kaiser je tovrsten preblisk prvič doživela že kot srednješolka, ko je tik pred nesrečo motorista na glavni cesti to ’videla’ nekaj trenutkov pred tem, ko se je nesreča zgodila. O podobnih izkušnjah pa je tekom let nato slišala govoriti tudi številne druge.

Eno od takšnih ji je zaupala njena prva računovodkinja.

»Šlo je za zelo tragičen dogodek. Njen petletni sin se je namreč utopil. Bila je neutoložljiva, a vendar je nadaljevala z delom. Nekega dne mi je zaupala: ’A veste, kaj je pri vseh stvari najbolj nenavadno?’ Pozorno sem ji prisluhnila. Povedala je: ’Nekaj tednov pred njegovo smrtjo sva šla skupaj na pokopališče. Šla sva prižgat svečko umrli sorodnici. Ko sva stala pred grobom, mi je petletni sin rekel:

’Vidiš mami, takole boš pa ti meni hodila prižigat svečke.’

’Seveda se mi je naježila koža in hitro sem mu razložila, da bo to kvečjemu obratno,’ mi je pojasnila.

Bila je pretresena, ker ni vedela, kako naj si razloži to njegovo izjavo le nekaj tednov pred tragičnim dogodkom.«

Telepatija in telekineza

Fenomen, ki med ljudmi še zdaleč ni redek, je povezan s komunikacijo, ki presega naše običajne kanale. »Prepričana sem, da se je tudi vam že zgodilo, da ste na koga pomislili in vas je ta oseba poklicala po telefonu. Telepatija pomeni, da gre za prenos misli na daljavo.«

Na tem mestu je najbolj zanimiva avtoričina intuitivna razlaga fenomena. Takole pravi:

»Opazila sem, da morajo biti za uresničevanje telepatije ali prenosa misli med dvema osebama izpolnjene prave okoliščine. Osebi se morata res čutiti povezani. Skupaj sta preživeli dobršen ali intenziven del življenja. Obe osebi ne smeta biti preobremenjeni s skrbmi ali v časovni stiski. Precejšen del dneva preživita v miru in sami s seboj. Čeprav delujeta, sta v stiku s svojo notranjostjo in eterično prevodni in zdravi.«

Nina Kaiser nato nadaljujejo s precej redkejšo izkušnjo telekineze, t.j. premikanja predmetov s pomočjo misli (ali čiste vizualizacije).

Njej je tovrsten podvig uspel v precej običajni situaciji, ko ji je ob montaži knjižnih polic v novo omaro zmanjkal še zadnji čepek. Popoldan je nato večkrat pomislila na manjkajoči čepek tako, da si ga je na koncu tako dobro predstavljala, da ga je skoraj čutila med prsti.

»In ko sem proti koncu delovnika šla morda že petič mimo omare z vročo željo, da bi vsaj imela še ena tak čepek, se je zares nekaj zasvetlikalo. Ležal je na sredi police v najbolj vidnem polju! Kaj takega!«

Spreminjanje vremena

Eno fascinantnejših spoznanj avtorice knjige, ki je polna malih in velikih čudežev, pa je morda sposobnost vplivanja na vreme. Osebni preboj na tem področju se je avtorici bolj kot ne zgodil spontano v trenutku, ko je igri tenisa, v kateri je uživala, grozila skorajšnja prekinitev zaradi dežja.

Bolj za šalo kot zares se je odločila in izrekla prošnjo, naj dež vendarle počaka še kakšno uro, da s fantom dokončata partijo:

»Pri tem sem dvignila roke proti nebu, eno z loparjem, pripravljenim za servis, in drugo, kot da bi si vrgla žogico. Obe roki sem dvignila v zrak v črko V in si nežno ter nezahtevajoče zaželela z vso spoštljivostjo do dežja, če lahko kako urico počaka. Ko so se oblaki razmaknili prvič, pa drugič in tretjič, nisem pripisovala svoji prošnji nikakršnega pomena, potem pa sva počasi opazila, da sva kljub obilici in pogostosti padavin lahko nemoteno igrala daljše obdobje. Postajala sem bolj pozorna.«

Nina je vajo priložnostnega odlaganja dežja za urico ali dve nadaljevala, dokler ni bila vse bolj prepričana, da njene ’indijanske molitve’ vendarle niso povsem iz trte izvite. Danes je prepričana, da je mama Zemlja splet energij: »... tako kot na nas vplivajo pozitivni ljudje, tako mi vplivamo na Zemljo s svojimi mislimi, bodisi z dobrimi, bodisi s slabimi.«

Za več branja

Za več branja o tem, kako je avtorica na otroškem igrišču vprašala ravno pravo osebo za izgubljeno jopico, na podoben način pa sta s fantom na sled prišla tudi ukradenemu avtomobilu, pa tudi o tem, kako živali čutijo vibracijo naše energije in se nanjo odzivajo, o zdravilnih tehnika Tesle metamorfoze, razsvetljenem človeku, širjenju zavesti, akaša zapisih, tarotu in Ji džingu, priporočamo knjigo Mali in veliki čudeži Nine Kaiser.

Knjiga je priročnik za širjenje zavesti in spoznavanje najbolj uporabnih pristopov za večanje energije in zdravja, in to skozi igrive in res neverjetne, a resnične zgodbe. Dodanih je tudi nekaj poglavij z zelo nazornimi in uporabnimi informacijami iz sveta energij: o vibraciji naših čustvenih stanj, ter kako se spopasti z zdravstvenimi izzivi, npr. s težavami s ščitnico, in kako zelo pomembna je naša prehrana. Najbolj pa je pomemben namen, da spodbudimo boljše okoliščine zase in za vse.

»Mogočno in ponižno hkrati vam predstavljam svoje intimne zgodbe in vas želim spodbuditi, da pobrskate tudi med svojimi, jih ozavestite in ponudite v slasten razmislek tudi ostalim radovednežem. Najbolj tehten povod za razvijanje zavesti je dobro zdravje. Duhovnost in zdravje ter naravni načini zdravljenja hodijo z roko v roki. Rada bi prispevala delček k zavedanju, da so vse moči že v nas samih. K zavedanju, ki nam je bilo odvzeto. Zbrane zgodbe so namenjene spodbujanju prav tega.

Bolj ko se ukvarjate s stvarmi, ki vas radostijo, v njih vztrajate in veselje širite, bolj si širite zavest. Širša ko je vaša zavest in dojemanje, bolj radostni ste, bolj sijete. Bolj zdravi in lepi ste. Zares ni pomembno, kdo je učitelj. Pomembno je, da je učenec pripravljen.«