Če bi na Jadranu snemali film Plaža (The Beach), potem bi izbrali tole skrito oazo v Dalmaciji

16. 7. 2020, 09:36 | Prosti čas

              Če bi na Jadranu snemali film Plaža (The Beach), potem bi izbrali tole skrito oazo v Dalmaciji (foto: Shutterstock) Shutterstock

Leonardo DiCaprio je s filmom Plaža (The Beach) leta 2000 zavedno spremenil turizem na Tajskem. Horde turistov so v naslednjih letih potovale na otok Phi Phi Leh, kjer so si želeli ogledati znamenito plažo iz filma Hat Maya. Podobno skrita med visokimi stenami, težje dostopna in prečudovita plaža se skriva tudi na Jadranu. 

V preteklosti razglašena za najlepšo v Evropi, plaža Stiniva na otoku Vis je pravi biser na Jadranskem morju. Nahaja se v istoimenski uvali Stiniva in je zagotovo največja atrakcija otoka Vis. Skrita med visokimi stenami, ki skoraj zakrivajo vhod do nje z morja, in težje dostopna s kopnega, saj do nje ne vodi nobena cesta, je uspela ohraniti svojo naravno lepoto.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Croatia 🇭🇷 by Timotej (@timotej) on

Peš boste do plaže prišli samo, če ste pripravljeni na skoraj planinski podvig po ozkih in strmih poteh. Dostop s čolnom ali jadrnico po morju je lažji, številni se namreč zasidrajo pred ozkim vhodov v uvalo in uživajo v njeni lepoti in naravnem hladu, ki ga v vročih poletnih dneh omogočajo visoke stene.

Lokacija plaže na otoku Vis (Google maps):

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Justyna | justynalorenc.com (@justyna.lorenc) on

Zaradi številnih objav v medijih in na družbenih omrežjih je Stiniva postala pravi magnet za turiste in na vrhuncu poletne sezone se boste težko izognili gneči na plaži. A letos je turistov tudi na Visu občutno manj. Če vas pot slučajno zanese tja, se zna zgoditi, da boste na eni najlepših plaž uživali sami.

Sicer pa o lepotah tega bisera na Jadranu govorijo fotografije same.

Preberite še:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JEREMY AUSTIN (@jeremyaustiin) on

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Michelle Trudie (@littlewanderblog) on

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Julien Duval (@julienduvalphoto) on