Ciril Komotar (Komotar Minuta) razkriva, kako montira vloge!

Snema in montira kar s pametnim telefonom Huawei P40 Pro

31. 12. 2020, 12:00 | Promocijsko sporočilo
Ciril Komotar (Komotar Minuta) razkriva, kako montira vloge! (foto: https://www.instagram.com/komotar_minuta/) https://www.instagram.com/komotar_minuta/

Huaweijevi telefoni posedujejo vrhunske fotografske in snemalne zmogljivosti, opremljeni pa so tudi z najhitreje rastočo trgovino s spletnimi aplikacijami na svetu, AppGallery, brez katere si vloger Ciril Komotar svojega službenega vsakdana enostavno ne zna več predstavljati.

Ciril Komotar vloge snema in montira kar s svojim pametnim telefonom Huawei P40 Pro

V AppGalleryju lahko uporabniki najdemo na milijone različnih, tako globalnih kot lokalnih, aplikacij, ki nudijo številne možnosti zabavnega preživljanja prostega časa, iskanje navdiha ali pa nam poenostavijo vsakodnevna opravila. Aplikacije so razvrščene v 18 vsebinskih kategorij, za lažje iskanje pa so Huawei telefoni opremljeni tudi z zmogljivim iskalnikom Petal Search. Če ta že ni nameščen na vašem telefonu, ga lahko prenesete in namestite iz omenjene Huaweieve trgovine z aplikacijami. Potem lahko njegov pripomoček za iskanje, t.i. widget, namestite tudi na domači zaslon telefona in s tem iskanje naredite še bolj preprosto.

Ker je Ciril zaradi narave svojega dela večino svojega službenega časa tako ali drugače na poti, predstavlja njegov telefon orodje, s katerim lahko iz avtomobila počne vse, kar bi sicer počel v pisarni. In res mu njegov pametni telefon Huawei P40 Pro zagotavlja ne samo stalno povezljivost, pač pa z njim med potjo tudi plačuje račune, preverja prometne informacije, išče lokacije, pa tudi snema in ureja svoje vloge.

Pri slednjem opravilu sta mu v pomoč še zlasti dve aplikaciji iz AppGalleryja: aplikacija VivaCut za urejanje in montažo video materialov ter aplikacija PhotoEditor za obdelavo fotografij.

Kako v 15 minutah posneti in zmontirati video

Na željo svojih sledilcev je Ciril posnel poseben vlog, v katerem nazorno prikaže, kako s pomočjo aplikacije VivaCut pravzaprav veliko večino svojih vlogov zelo preprosto zmontira kar na svojem Huawei P40 Pro telefonu. Ciril je z sicer brezplačno aplikacijo za urejanje videov VivaCut neizmerno zadovoljen: zanj je to idealen video urejevalnik, ki je ravno dovolj preprost, da omogoča uporabniku prijetno in hitro uporabo, hkrati pa poleg osnovnih funkcionalnosti (rezanje videa, podlaganje glasbe, ustvarjanje in prilagajanje učinkov na prehodih med rezi ipd.) poseduje tudi številne dodatne za uporabnike privlačne funkcionalnosti, kot so vstavljanje posnetka v posnetek, vstavljanje in urejanje besedila, dodajanje nalepk, dodajanje učinkov, dodajanje ozadij, spreminjanje hitrosti prikaza videa, zamrznitev, podvojitev videa ipd.

Promocijsko gradivo

Za potrebe prikaza montaže videa s svojim Huawei P40 Pro pametnim telefonom se je Ciril odločil napotiti s svojim psom Gizmom v gozd in posneti njun sprehod. Po povratku s sprehoda se je lotil montaže. Najprej je med posnetki izbral tiste, ki jih želi vključiti v končni filmček. Izbrane posnetke je s pomočjo drsnika spodaj v aplikaciji razvrstil v ustrezen vrstni red. Prav tako s pomočjo drsnika in pa funkcije »split« je Ciril nato izbrane posnetke primerno skrajšal, pri čemer je opozoril, da je pri krajšanju kadrov pomembno upoštevati, kakšno je sporočilo, ki ga s posameznim kadrom želite prenesti: kader naj bo dolg ravno toliko, kolikor je potrebno za prenos želenega sporočila, navadno je dovolj že nekaj sekund.

Ko so bili kadri razvrščeni v ustrezen vrstni red ter ustrezno skrajšani, se je Ciril lotil še urejanja prehodov med njimi. Sama aplikacija avtomatsko določi nek prehod, če pa ta uporabniku ni po volji, lahko v opravilni vrstici spodaj izbere prehod, ki mu bolj ustreza. Sledilo je dodajanje glasbene podlage.

Promocijsko gradivo

Aplikacija VivaCut ima vključeno glasbeno knjižnico s širokim naborom glasbenih podlag. Podlago, ki jo izberete, aplikacija avtomatsko podloži pod celoten video. Ciril je po tem, ko je podložil glasbo, posamezne kadre še nekoliko podaljšal ali skrajšal, tako da so se rezi med posnetki poenotili z ritmom glasbe. Čisto za konec pa je s pomočjo funkcije »text« videu dodal še naslov. In minutni filmčkek je bil narejen!

Za konec je Ciril še opozoril, da se je smotrno na snemanje vsakega videa vnaprej dobro pripraviti, sploh, če se odločimo, da bomo v videu tudi govorili, saj se brez priprav kaj hitro zgodi, da bomo izgubili rdečo nit.

Aplikacija Photo Editor za popolno urejanje fotografij

Za nameček je Ciril še razkril, kako za svoje objave ureja fotografije s pomočjo aplikacije Photo Editor. Photo Editor je brezplačna aplikacija za urejanje fotografij, ki jo najdemo v AppGalleryju. Poleg osnovnih funkcionalnosti (prilagajanje svetlobe, kontrastov, rezanja, obračanja fotografij, dodajanja ostrine ali učinka zamegljenega ozadja ipd.), Photo Editor omogoča tudi dodajanje atraktivnih učinkov, uporabo filtrov, pisanje in risanje preko fotografije, združevanje fotografij, ustvarjanje kolažev, odstranjevanje nepravilnosti in rdečih očes, deljenje fotografij s prijatelji ipd.

Promocijsko gradivo

Osnovni nasvet, ki ga daje Ciril v zvezi z urejanjem fotografij, je: »Manj je več!« V skladu s tem svojim prepričanjem je izbrani fotografiji v aplikaciji s pomočjo funkcije osvetljenost dodal nekoliko svetlobe, kontrastov pa se ni odločil spreminjati, saj so se ti nekoliko pojačali že z dodajanjem svetlobe. Uredil je še temperaturo ter nasičenost barv, za konec pa je fotografijo še obrezal.

Več o trgovini AppGallery poiščite tukaj.