Festival etične kuhinje Care's v Alta Badii

27. 4. 2017, 10:00 | Prosti čas | Vir: Playboy

V Alta Badii so že drugo leto zapored priredili festival etične kuhinje Care's, na katerem so se zbrali kuharski mojstri z vsega sveta in v hotelih med vasicama La Villa in Corvara ter kočah na smučiščih (Lagazuoi, Piz Boe, Jimmy, Las Vegas, Col Alt) razpravljali o trajnostni prihodnosti gastronomije, pa tudi kuhali, seveda.

Organizatorji, Norbert Niederkofler, kuhar z dvema Michelinovima zvezdicama (restavracija St. Hubertus, San Cassiano), s pomočjo kuharja Giancarla Morellija (restavracija Pomiroeu, ena Michelinova zvezdica, Seregno) in lastnika marketinške agencije Hmc Paola Ferrettija, so go­stili 30 vrhunskih kuharjev iz 16 držav s skupno vizijo novega, inovativnega in etičnega pristopa do hrane s poudarkom na tradiciji in lokalnih izdelkih.

Na festivalu je sodelovala tudi naša kuharska velemojstrica Ana Roš, ki jo je rav­no v tistem času britanska gastronomska revija Restaurant razglasila za najboljšo kuharsko mojstrico tega leta, The World's Best Female Chef. Gre za naslov, ki ga podelijo v sklopu razglasitve najboljših restavracij sveta The World's 50 Best Res­taurants. Z Ano Roš smo se družili na mojstrski delavnici, kjer sta skupaj z izjemno Christino Bowerman iz rimske restavracije Glass, ki se ponaša z eno Michelinovo zvezdico, pripravili vsaka svoj krožnik. Christina kakopak špagete z omako iz popra in sira, Ana pa soško postrv s kostanjem, kobariško skuto in ikrami, kar se je vse skupaj lepo zaokrožilo s peninami Ferrari iz pokrajine Trento. Ana se je ponovno izkazala v torek na gala večerji, na kateri so ji družbo delali priznani kuharji iz Italije, Mehike, Avstrije, Čila, Portugalske in Danske.  www.care-s.it

TEKST Katja Kralj
FOTO Dean Dubokovič