Francoski potniki vložili skupinsko tožbo proti družbi Costa Cruises

Trpljenje zaradi koronavirusa

10. 8. 2020, 10:22 | Prosti čas | Vir: STA

              Francoski potniki vložili skupinsko tožbo proti družbi Costa Cruises (foto: Profimedia) Profimedia

Francoski potniki z ladje, ki je bila žarišče okužbe z novim koronavirusom in zato marca ni mogla pristati v nobenem pristanišču v Karibih, so proti družbi Costa Cruises v Parizu vložili skupinsko tožbo z okoli 180 točkami, med katerimi je tudi uboj iz malomarnosti, je v nedeljo sporočil odvetnik okoli 850 potnikov.

Skupinska tožba, v kateri sodelujejo tudi tri družine, ki so zaradi covida-19 izgubile svoje člane, italijansko družbo med drugim bremeni malomarnosti med križarjenjem na ladji Costa Magica, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ladja je med 6. in 13. marcem med križarjenjem po Karibih skušala pristati v več pristaniščih, med drugim na Trinidadu in Tobagu, Barbadosu, Grenadi in Sveti Luciji, a ji tamkajšnje oblasti niso dovolile vplutja.

Da bi potnike pomirili, ker niso mogli na ogled otokov, jih je posadka spodbujala, naj koristijo trgovine, restavracije, casinoje in druge usluge na ladji, a jih ni obvestila o možnosti okužbe na plovilu niti ni poskrbela za ustrezne ukrepe za preprečevanje širjenja novega koronavirusa, med drugim piše v tožbi.

Odvetnik potnikov Philippe Courtois je poudaril, da so bili ukrepi proti virusu na ladji "izredno površni". Članom posadke tudi očita, da potnikov niso obvestili o okužbah na ladji temveč so to izvedeli šele iz medijev. "To bi moralo biti sanjsko križarjenje, a se je sprevrglo v trpljenje," je še dejal.

Costa Cruises, ki je del skupine Carnival, je zaradi pandemije covida-19 do 15. avgusta odpovedala vsa križarjenja, še navaja AFP.