Hrvaška turistična spletna stran kmalu tudi v slovenskem jeziku

Safe Stay in Croatia (Varno bivanje na Hrvaškem)

17. 3. 2021, 11:12 | Prosti čas | Vir: STA

              Hrvaška turistična spletna stran kmalu tudi v slovenskem jeziku (foto: Profimedia) Profimedia

Na Hrvaškem so konec februarja predstavili spletno platformo Safe Stay in Croatia (Varno bivanje na Hrvaškem) v devetih jezikih, vendar pa ne tudi v slovenščini. V hrvaški turistični skupnosti (HTZ) so potrdili, da bodo do konca meseca na platformo uvrstili tudi vsebine v slovenščini.

V HTZ so napovedali, da bodo na omenjeno spletno platformo zelo kmalu uvrstili vsebine v slovenskem jeziku, najpozneje pa do konca meseca. Pojasnili so, da so oglaševanje turizma na Hrvaškem in obveščanje o projektu v Sloveniji izvajali preko drugih komunikacijskih kanalov glede na to, da slovenski partnerji zelo dobro poznajo hrvaško turistično ponudbo. Na platformi Safe Stay in Croatia so kampanjo usmerili predvsem na Nemčijo, Avstrijo, Italijo, Poljsko, Združeno kraljestvo, Slovaško, Madžarsko, Francijo in Nizozemsko.

Platformo so zagnali, da bi ohranili status Hrvaške kot dobro pripravljene in epidemiološko varne turistične destinacije, kot je bila zaradi svoje ugodne epidemiološke slike že lani. Tudi na ta način želijo gostom sporočiti, da v turizmu in povezanih dejavnostih spoštujejo zdravstvene protokole, ki veljajo med pandemijo covida-19. Zaenkrat so vsebine na voljo v devetih jezikih, vključno s hrvaščino.

Uporabnikom spletne strani so na voljo informacije o varnostnih in zdravstvenih razmerah na turističnem trgu. Predstavljeni so številni deležniki v turizmu, kot so hoteli, zasebni apartmaji, kampi, gostinski lokali, letališča, trajektna pristanišča, marine, bencinske črpalke, muzeji in turistične atrakcije, kjer izvajajo aktualne ukrepe za zajezitev širjenja novega koronavirusa. Deležniki so dobili tudi nacionalno označbo Safe Stay in Croatia, ki je narejena po vzoru mednarodnega znaka Safe Travels Svetovnega potovalnega in turističnega sveta (WTTC).