Italijani razgrabili te superge v Lidlu za 12,99 EUR, katerih cena na eBayju dosega vrtoglavih 2.500 EUR

20. 11. 2020, 08:50 | Prosti čas

              Italijani razgrabili te superge v Lidlu za 12,99 EUR, katerih cena na eBayju dosega vrtoglavih 2.500 EUR (foto: eBay) eBay

V Lidlovih trgovinah v Italiji so v sredo začeli prodajati superge, ki so jih tamkajšnji kupci dobesedno razgrabili v samo nekaj urah. Superge so v Lidlu prodajali za 12,99 EUR, zdaj pa jih na eBayju nekateri prodajajo celo za 2.480 EUR.

Kot poroča spletni portal N1, so se v sredo v Italiji vile kolone kupcev pred trgovinami Lidl. Njihov osrednji cilj je bil nakup rdeče-rumeno-modrih superg. Ker gre za omejeno serijo, jih novi lastniki nato preprodajajo na družbenih omrežjih in eBayju, kjer dosegajo astronomske cene. 

Podoben scenarij se je pred tem odvil v drugih evropskih državah, ko je “fenomen Lidl” zajel Belgijo, Francijo, Finsko in Grčijo, piše N1. Poznavalci ocenjujejo, da ta skrivnostna zainteresiranost za izdelki “Lidl Fan Collection” prikazuje zakon tržišča: omejena ponudba povzroči veliko povpraševanje.

Kot še pišejo na N1, se povprečna cena teh superg na eBayju sicer giblje med 50 in 100 EUR, ampak določeni jih prodajajo za omenjene astronomske cene. Italijanski mediji poročajo, da se prodaje vršijo tudi prek spletnih dražb.

Na nenormalno dogajanje opozarjajo društva potrošnikov, ki od tožilstva in drugih pristojnih organov zahtevajo, da preverijo tovrstne prakse preprodaj, saj po njihovem mnenju škodujejo potrošnikom. Zahtevajo tudi, da se blokirajo vse spletne strani in oglasi, kjer se omenjene superge prodajajo po pretirano visokih cenah.

Družbena omrežja so medtem preplavili komenatarji uporabnikov, ki se posmehujejo tej skrivnostni norosti za Lidlovimi supergami.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @lidl_scarpe

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by grey's anatomy/one Chicago (@noipblogger)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @lidl_scarpe