Italijanski par, ki verjame v ploščato zemljo, se je odločil odpotovati na rob sveta

Resnična zgodba

14. 9. 2020, 10:15 | Prosti čas | Piše: N.Z.

              Italijanski par, ki verjame v ploščato zemljo, se je odločil odpotovati na rob sveta (foto: profimedia) profimedia

Kako daleč bi vi šli, da bi dokazali resničnost teorije zarote, v katero verjamete? Nek italijanski par je bil za to pripravljen iti na konec sveta. Dobesedno!

Gospod in gospa Rona verjameta, da je zemlja ploščata. In zdaj sta se odpravila na križarjenje, da bi teorijo dokazala.

Prodala sta svoj avto, kupila barko in s pomočjo kompasa odplula iz Benetk proti Lampedusi (otoku, ki leži med Sicilijo in Severno Afriko). Prepričana sta namreč, da je prav lociran rob sveta.

Ker pa ju je sredi 'največje pustolovščine' v njunem življenju presenetila pandemija leta 2020, se je gospa Rona odločila, da situacija morda ni najbolj primerna za iskanje gigantskega ledenega zidu, ki označuje rob zemlje. Odločitvi je seveda botrovalo tudi dejstvo, da sta se pred tem izgubila in namesto na Lampedusi končala pri majhnem otoku Ustica, ki je po navedbah italijanskih turističnih spletnih mest od Sicilije oddaljen zgolj uro in pol vožnje po morju..

Ekspedicija gospoda in gospe Rone se je skratka klavrno končala, saj nista prišla ravno daleč, hkrati pa se je izkazalo, da sta se vozila v povsem napačno smer.

Plovba s kompasom mora biti zares ena velika nočna mora.

Italijanski par naj bi ob pristanku doma nato sprejel zdravnik pomorske zdravstvene službe in zanju odredil obvezno karanteno. Pandemija koronavirusa je pač še vedno v teku. A se je par Rona uprl in se karanteni skušal ogniti ne le enkrat, temveč dvakrat. Obakrat neuspešno. Gospoda in gospa Rona sta se nazadnje le vdala v usodo, parkirala barko, sedla na trajekt in se odpeljala domov v karanteno, zdaj trdno odločena, da rob sveta najdeta, ko bo pandemija mimo.