Izbor najboljših restavracij v Sloveniji

23. 3. 2017, 13:07 | Prosti čas | Vir: Playboy
Izbor najboljših restavracij v Sloveniji (foto: Oto Žan) Oto Žan

Novo priznanje za Hišo Franko in slovensko kulinariko.

Prvi izbor THE SLOVENIA RESTAURANT AWARDS pod sponzorstvom Diners Cluba je končan. Strokovna komisija, Chefs & Foodies Akademija in slovenska javnost so v preteklih tednih najprej izbrali in nato glasovali za najboljše slovenske restavracije v petih regijah, ki so bile poimenovane tako, da kulinarični zemljevid Slovenije razumejo tudi tuji obiskovalci.

Razglasitev je potekala na Fužinskem gradu v Ljubljani, v izboru je sodelovalo 140 restavracij, v finale pa se je uvrstilo po pet restavracij v regijah Sever, Jug, Vzhod iz Zahod ter deset restavracij v regiji Ljubljana z okolico.

Naziva najboljših v regiji so se razveselili pri Vili Podvin (Sever), Ošteriji Debeluh (Jug), Gostilni Rajh (Vzhod), Hiši Franko (Zahod) in Restavraciji Strelec (Ljubljana z okolico), naziv najboljše restavracije 2017 pa je pripadel Hiši Franko, katere kuhinjo vodi svetovno priznana Ana Roš, ki je hkrati poudarila, da je za dobro delo in uspeh potrebna usklajenost celotnega osebja, tako kuhinje kot strežbe, pa tudi tistih, ki sprejemajo rezervacije in tistih, ki poskrbijo za dobre sestavine.

Naziv najboljše restavracije 2017 pa je pripadel Hiši Franko.  (Foto: Oto Žan)

Dobro delo slovenskih restavracij so pozdravili tudi člani komisije, ki so budno spremljali celoten izbor, sestavljali pa so jo mag. Helena Cvikl, Mira Šemić, dr. Janez Bogataj, doc. dr. Aleš Gačnik in Yuri Barron.

Niko Slavnič iz The Slovenia ekipe pa je poudaril, da je vizija samega izbora mednarodna prepoznavnost Slovenije kot gastronomske turistične destinacije, dolgoročen dvig kakovosti storitev in obisk v restavracijah ter razvoj zdrave "foodie" kulture Slovencev.

Foto: Oto Žan

Nabor najboljših restavracij je objavljen na uradni spletni strani izbora www.the-slovenia.com, v mapi THE SLOVENIA RESTAURANTS, maja 2017 pa izide tudi knjiga THE SLOVENIA RESTAURANTS.

Dogodek je s svojim nastopom obogatil Vasko Atanasovski. Za hrano so poskrbeli Gostilna Rajh, Restavracija Cubo, Gostilna Tomi, Restavracija Sedem, Gostilna na Gradu in Kaval Group.

Generalni pokrovitelj izbora je bil Erste Card - Diners Club, med medijskimi partnerji pa je bila tudi revija Playboy.