Kaj bomo lahko gledali 31. decembra zvečer na televizijah (natančen pregled silvestrskih sporedov)

Letos bo večina novo leto pričakala doma

28. 12. 2020, 13:52 | Prosti čas

              Kaj bomo lahko gledali 31. decembra zvečer na televizijah (natančen pregled silvestrskih sporedov) (foto: MMC RTV Slovenija) MMC RTV Slovenija

Letos bomo verjetno bolj kot kadarkoli prihod novega leta preživeli doma. Večina verjetno pred televizijskimi zasloni. Kaj si bomo lahko ogledali na prehodu iz 31. decembra 2020 na 1. januar 2021?

TV Slovenija 1


V silvestrskem Kaj dogaja? bodo avtorji na svojevrsten način komentirali iztekajoče se leto. Več bo glasbe in zanimivih oglašanj, v goste bodo prišli Slovenci, ki bodo gledalcem zaželeli vse najlepše. Na obisku bosta prva diva slovenske glasbe Helena Blagne in prvi mož NIJZ-ja Milan Krek. Prišla bo tudi posebna gostja, ki nas spremlja že vse leto, in upamo, da bo to njen edini in zadnji obisk – gospa Korona osebno.

Nekaj minut pred 21.00 bo na sporedu oddaja Srečno noro leto, ki jo bo vodila Maja Martina Merljak. Voditeljica bo pisala pismo dedku Mrazu in se v njem posvetila najbolj čudnemu letu, ki smo ga preživeli. Zajela bo vse, od globalnih podvigov, lokalnih presežkov do velikih osebnih zmag. Najboljši stendapovski komiki se bodo v oddaji pomerili v All stars kvizu leta med vzhodom in zahodom, glasbeniki bodo na varni razdalji igrali v dvojicah, gostje pa bodo tri izjemne osebnosti. V posebnem resničnostnem šovu, ki bo hkrati potekal v treh večjih slovenskih mestih, bomo na ogled postavili kolo, po domače bicikl. Bo ta dočakal polnoč? Bo Maja dobila svoje darilo? Odgovore na ta vprašanja boste dobili nekaj po 22.00.

Potem ko bo Maja izvedela, ali bo dobila darilo, in se odpravila k svoji družini, bo gledalce v novo leto neposredno iz studia Televizije Slovenija popeljal Blaž Švab v oddaji Silvestrski pozdrav. Z njim in gledalci bodo silvestrovali najuspešnejši pevke in pevci iz Slovenije, oglasili se nam bodo Slovenci po svetu, čestitali bodo posamezniki, ki so v medijskih vodah pustili sled: Slavoj Žižek, Pedro Opeka, Maja Keuc, Anže Škrube, bratje Prevc, Zlatko Zahovič, Goran Dragić, Anže Kopitar, Boris Pahor, Aleksander Čeferin … Gostili bodo gasilke in gasilce, policiste, slovenske vojake, carinike, komunalne delavce, porodničarje, zaposlene v UKC Ljubljana in UKC Maribor. Pošiljali nam bodo lepe želje in misli. V dobrih dveh urah in pol bomo slišali uspešnice, ki jih vsi poznamo, čas pa bomo glasbeno zavrteli tudi nazaj.

TV Slovenija 2 - filmski maraton

POP TV
 • 21.45 Severina: Čarobna turneja
 • 23.35 Silvestrska Pavza
 • 0.15 Petelinji zajtrk
 • 2.35 Pavza

Na silvestrski večer boste lahko plesali in prepevali v družbi največje dalmatinske dive Severine! Lanski zagrebški koncert se je odvijal na odru v obliki diamanta. Izmenjujejo se različne predstave, ki ustvarjajo 'magično pravljico za vso družino' - mešanico kabareta, futurističega spektakla, dalmatinskega vzdušja in iluzionizma. Publika je uživala v njenih največjih uspešnicah in do konca spektakla pela z njo v en glas.

Zadnje sekunde starega leta bodo na POP TV odštevali v oddaji Silvestrska pavza. Kot so zapisali na spletni strani, “zaplešite, zapojte in se prepustite glasbi, da vas popelje v novo leto! Takoj po polnoči bodo zavrteli film Petelinji zajtrk.

Kanal A
Planet TV
Kino
HTV 1
HTV 2