Kdo je naš nezmotljiv vodnik in kako se z njim povežemo?

Tečaj čudežev

9. 1. 2021, 12:00 | Prosti čas

              Kdo je naš nezmotljiv vodnik in kako se z njim povežemo? (foto: profimedia) profimedia

Zakaj mislimo, da moramo iskati odgovore tam, kjer nam drugi govorijo, da moramo iskati? Če smo tako bližje odgovoru, se nam je takšno iskanje splačalo. Če pa nismo bližje odgovoru, moramo znova preveriti, kje in kako naj iščemo.

Misel, ki vodi ego je »Išči in ne najdi.« Ego zanika ljubezen, zdravljenje pa je zanj grožnja. Sprejema vsak odgovor, če je le nezadovoljiv.

Kako se povežemo s krajem, kjer dejansko tudi najdemo odgovor namesto, da ves čas samo krepimo iskanje?

Tečaj čudežev nam zagotavlja, da imamo v sebi nezmotljivega vodnika, ki nam je na voljo, da odgovori na vsa naša vprašanja, nas odreši trpljenja in pripelje do naših ciljev. Ta vodnik je Sveti Duh. Sveti Duh je del uma, ki je vedno povezan z Božjim umom tudi takrat, ko je drug del našega uma zatopljen v ločenost.

Sveti duh je naš edini pravi prijatelj, ki mu lahko zaupamo, ker nas ljubi bolj, kot nas bo kadar koli ljubil ego. Pozna našo resnico, kje in kako priti do prave pomoči, in komaj čaka, da nam bo osvetljeval pot. Ne bo nas pustil opotekati se v napakah.

Tečaj čudežev nas spodbuja, naj težke razmere predamo v skrbne roke Svetega Duha. Za to potrebujemo ponižnost in zaupanje.

Če hočemo na vsak način prepustiti egu, da nas vodi, bomo preizkusili številne rešitve, ki se ne obnesejo, se zatekali h goli moči in našli neskončno razlogov za upravičevanje svojih omejitev. Če pa je za nas mir več vreden od napuha in uspeh več od boja, se bomo po pomoč zatekli k Višji sili in bomo to pripravljeni sprejeti. In prišla bo.

Zanesljivi znaki

Eno izmed načel čudežev v Tečaju je: »Njegov Glas te bo vodil zelo določno. Povedano ti bo vse, kar moraš vedeti.«

Misel, da nam ni treba samim priti vsemu do dna zelo pomirja.

Avtor knjige potrdi to misel skozi lastni izkušnji:

»Pred časom sem razmišljal o nakupu odročnega podeželskega posestva. Ko sem hodil po parceli z nepremičninskim agentom, mi je bilo posestvo všeč, vendar me je v zvezi z njim obhajal nenavaden slab občutek, zato sem prosil Svetega Duha za znak, ali naj se potegujem za nakup ali ne.

Ko sva se pripravljala na odhod, sta naju ustavila moška robatega videza z velikima psoma. Povedala sta nama, da sta soseda in da nočeta, da bi kdor koli živel tam. Trdila sta, da imata vodno pravico na tem posestvu in da je ne nameravata prepustiti nikomur. Kar nista nehala govoričiti. Ker nisem imel nobene želje živeti poleg tako neprijaznih sosedov, sem s tem dobil svoj znak in se odrekel posestvu. Pozneje sem našel in kupil še boljše z ljubeznivimi sosedi.

Drugič sva z ljubljeno Dee potovala po Japonskem s prijateljico, ki se je ponudila, da nama razkaže podeželje. Pred izletom naju je odpeljala na kosilo v restavracijo z jedmi iz ekološko pridelanih sestavin, kjer smo sedeli ob ameriškem paru, ki živi na Japonskem. Predlagala sta, naj obiščemo zenovski tempelj v gorah. Kraj smo obiskali in zelo nas je navdihnil, saj je tam stal niz 30 templjev, ki so se vzpenjali po pobočjih, obkroženih z gozdom iz več deset tisoč petstoletnih ceder, ki so segale visoko v nebo.

Elegantna arhitektura templjev in mir kraja sta bila več kot osupljiva. Tam sem hotel ostati za zmeraj. Ta obisk se je izkazal za vrhunec tistega potovanja na Japonsko in kraj je zdaj v mojem srcu kot slika nebes na zemlji. Čudim se, kako usklajeno smo bili vodeni na tisto mesto. Česa takšnega ne bi mogli organizirati sami. To je bila naloga za Boga.«

Sveti Duh deluje skozi nas. Kadar koli smo lahko glas vodnika za drugega človeka in vsakdo lahko postane kanal, po katerem Sveti Duh vodi nas.

Najučinkovitejša molitev po Tečaju čudežev!

»Prosim, pokaži mi« je med najučinkovitejšimi molitvami, ki jih lahko izgovorimo. Ampak biti moramo odprti za vodstvo Duha, namesto da govorimo Bogu, kako naj vodi zadevo.

Sveti Duh ima za nas načrt in namen, ki daleč presega vse, kar si lahko zamislimo sami. Čeprav bi ego rad verjel, da ve, kaj je najboljše za nas, ne ve. Ko vsi njegovi načrti splavajo po vodi, je Sveti Duh pripravljen, da nam vrže rešilni jopič. Še bolje pa je, če se zatečemo k Svetemu Duhu, še preden pademo z ladje.

Bolečim preizkušnjam in napakam se lahko izognemo tako, da povabimo Duha, naj nas vodi od začetka, ko se še odločamo. Naš nezmotljivi vodnik se bo odločal za nas tako, da bomo precej na boljšem, kot bi bili, če bi se odločali sami.

Alan Cohen
Tečaj čudežev
Kako spretno prehoditi pot od strahu do ljubezni
Prevajalec: Jure Šešet
Založba Gnostica

Več v knjigi Tečaj čudežev na povezavi: www.gnostica.si.

Knjiga Tečaj čudežev je izšla v okviru zbirke PREPROSTO, ki je namenjena hitremu, učinkovitemu in praktičnemu učenju.

Druge knjige iz zbirke PREPROSTO:

Pripravila: Mirela Smajić
FB: @izbranozmirelo
IG: izbrano_z_mirelo
www.pravljicna-agencija.si