Kje narediti postanek, ki nam bo dal moči za nadaljevanje poti?

24. 6. 2020, 18:00 | Promocijsko sporočilo

              Kje narediti postanek, ki nam bo dal moči za nadaljevanje poti? (foto: Promocijski material) Promocijski material

Poletje. Čas počitnic, izletov, potovanj. Ker je sestavni del vsake vožnje tudi postanek, smo pogledali v ponudbo okrepčil na poti, ki naš čas potovanja naredijo prijetnejši.

V Sloveniji že nekaj let med obroki na poti prednjačijo ekskluzivni sendviči VIVA, ki jih ustvarja priznani kuharski mojster Uroš Štefelin, kralj Vile Podvin, prejemnice Michelinove zvezdice. V bogati ponudbi bencinskih servisov se zdi, da je s ponudbo težko izstopati, kljub temu pa je to mojstru Štefelinu tudi letos uspelo. Pripravil je tris sendvičev za vso družino, ki predstavljajo okusen in polnovreden obrok. Poglejmo zakaj!

Nesporna klasika pod budnim očesom kuharskega mojstra

Ne glede na kulinarične trende, sendviči ostajajo del naše prehrane, saj so izjemno priročen obrok, ki učinkovito poteši lakoto. Z zavedanjem o pomembnosti zdrave prehrane, vse več pozornosti posvečamo tudi uravnoteženosti naših obrokov. Chef Štefelin je na posebni delavnici skupaj z otroki ustvaril sendvič VIVA Mali, namenjen prav njim ter narejen po njihovem okusu. Za nadev klasične sirove štručke so izbrali piščančjo salamo, tradicionalno kislo kumarico, češnjev paradižnik in namaz iz svežega kajmaka.

Ker je cilj nasititi vse člane družine, je Uroš Štefelin ekskluzivno za OMV ustvaril še dva sendviča. VIVA Krepki že s svojim imenom razkriva, da predstavlja pravo kulinarično izkušnjo, za kar poskrbi ajdova copatka z rezinami slane bresaole v kombinaciji s kislimi šampinjoni in sladkim okusom popečenih bučk, ki ga dopolnjuje nežni kajmak z aromatičnim parmezanom. Vsi tisti, ki med potovanjem prisegajo na lahkotnejši obrok, pa se bodo razveselili sendviča VIVA Vitki, ki ustreza tudi vegetarijanskemu načinu prehranjevanja. Ta v kurkumini štručki skriva sočne melancane in bučke na olivnem namazu, s češnjevimi paradižniki in špinačo.

Domače sestavine ključ za okusnost

Prav vsi trije sendviči se ponašajo s kruhom, ki je rezultat razvoja domačih pekovskih mojstrov iz pekarne Hlebček. Pravi naslov za postanek in okrepčilo za lažje nadaljevanje poti so tako zagotovo bencinski servisi OMV VIVA.