Konec tedna iz Nemčije na Majorko poletelo najmanj 130 dobro zasedenih letal

Počitnice za velikonočne praznike

29. 3. 2021, 06:33 | Prosti čas | Vir: STA

              Konec tedna iz Nemčije na Majorko poletelo najmanj 130 dobro zasedenih letal (foto: profimedia) profimedia

Več tisoč Nemcev je ta konec tedna poletelo proti španskemu otoku Majorka, kjer nameravajo preživeti velikonočne praznike, kljub opozorilom oblasti pred nenujnimi potovanji. V mestu Palma je v soboto pristalo 60 letal, v nedeljo pa še 70, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Samo letalska družba Eurowings je v soboto in nedeljo opravila 44 letov proti Majorki iz devetih nemških mest, kar je skoraj štirikrat več kot prejšnji konec tedna. Družba ni sporočila točnega števila potnikov, le da so bili leti precej polni.

Družba Tui pa je na otok na 15 letalih prepeljala skoraj 2000 potnikov.

Nemška vlada je nedavno umaknila Majorko in druge Balearske otoke s seznama rizičnih območij, kar pomeni, da ob vrnitvi v domovino ni več obvezna karantena in testiranje na novi koronavirus. Zaradi porasta okužb pa je vlada kasneje uvedla nov ukrep, da morajo vsi potniki, ki pridejo v Nemčijo z letalom, pred vkrcanjem na letalo že opraviti testiranje.

Španski časnik v nemščini Mallorca Zeitung je poročal, da imajo nemški dopustniki možnost koriščenja brezplačnega hotela za karanteno, če se izkaže, da so pred vkrcanjem na letalo pozitivni na novi koronavirus. Predložiti morajo le evropsko zdravstveno kartico.

Nemška vlada sicer odsvetuje potovanja, saj to predstavlja dodatno grožnjo epidemiološki sliki.