Lažje skozi izolacijo: z e-knjigo Žena ima vedno prav

#ostanidoma

24. 3. 2020, 14:43 | Prosti čas

              Lažje skozi izolacijo: z e-knjigo Žena ima vedno prav (foto: Kamenko Kesar) Kamenko Kesar

V času, ko se moramo socialno distancirati, imamo več časa za branje knjig, a ponje ne moremo v knjigarne ali knjižnice. Prijetna in priročna osvežitev v tem času je nova e-knjiga Žena ima vedno prav, ki nas bo oskrbela tudi z veliko mero smeha. Smeh pa je, kot pravijo, pol zdravja.

Skok v zgodovino elektronske knjige

Tretjega aprila bo minilo natanko 25 let, od kar je bila v takrat še neznani spletni trgovini Amazon.com kupljena prva elektronska knjiga. Mineva pa tudi 16 let, od kar je Amazon v svet poslal e-bralnik Kindle, namenjen branju in kupovanju elektronskih knjig, revij in časopisov. Naprava je bila razprodana v pičlih štirih urah in še pospešila priljubljenost branja elektronskih vsebin, še posebej med tistimi, ki radi berejo tudi natisnjene knjige. Do leta 2010 je Amazon prodal več elektronskih kot tiskanih knjig.

Svetli časi za e-knjige, tudi slovenske

Čeprav elektronske knjige ne dišijo, ne moremo jih fizično listati, med liste vstaviti nam najljubšega kazala in jih zaspani odložiti ob posteljo, imajo kar nekaj prednosti. Kupimo jih lahko prek spleta in si jih zagotovimo nemudoma, dostopne so od kjer koli in kadar koli, ne zavzamejo dodatnega prostora in so cenejše od klasičnih knjig. Njihova priljubljenost je še posebej narasla v času, ko je potrebna socialna distanca, in ne moremo po knjige v knjigarne, v knjižnice ali k prijatelju.

Te dni je tako v elektronski obliki izšla tudi lanska prodajna knjižna uspešnica avtorja Kamenka Kesarja - Žena ima vedno prav. E-knjiga, ki se na 216 elektronskih straneh na humoren in iskren način loteva partnerskih dogodivščin in razlik med moškimi in ženskami skozi oči moškega, vas bo nedvomno pošteno nasmejala in misli preusmerila na prijetnejše plati življenja. E-knjigo Žena ima vedno prav lahko berete na elektronskih napravah, kot je računalnik (primerna za Windows in Apple računalniške sisteme), tablica, pametni telefon ali e-bralnik.

Kamenko Kesar o času izolacije

Tudi v dneh, ko nam krvavo primanjkuje humorja, Kamenko Kesar svoje bralstvo redno razveseljuje z zabavnimi nedeljskimi spletnimi zapisi, ki jih piše že več kot trinajst let. Na brezplačne zapise se lahko prijavite na spletni strani www.kamenko.si. »V tem času sem med drugim ugotovil, da sem postal najboljši pek kruha, in da družina odslej ne bo več želela jesti industrijskega,« je povedal Kamenko Kesar in obljubil, da nas o izidu svoje tretje knjige nedvomno pravočasno obvesti.