Mačje lepotice vseh vrst na mednarodni razstavi v Ljubljani

28. 8. 2021, 15:29 | Prosti čas | Vir: STA

              Mačje lepotice vseh vrst na mednarodni razstavi v Ljubljani (foto: profimedia) profimedia

Gospodarsko razstavišče v Ljubljani je danes in v nedeljo v znamenju mačk, tam namreč v organizaciji Felinološkega društva Ljubljana poteka mednarodna razstava mačk. Na razstavi sodeluje okoli 250 mačk različnih pasem, organizator pa pričakuje pester mednarodni obisk, saj da razstava sodi med večje v tem delu Evrope.
 

Kot so zapisali na Felinološkem društvu Ljubljana, se bodo po pravilih krovne zveze FIF za prestižne nazive najlepših potegovale pasemske in domače mačke. Pričakujejo pester mednarodni obisk, saj se razstave običajno udeležijo razstavljavci in vzreditelji iz Slovenije, Hrvaške, Italije, Avstrije, Madžarske ter ostalih okoliških držav, lani so sodelovali razstavljavci iz Švice, Poljske, Švedske in Rusije.

Na razstavi bo možnost videti okoli 250 mačk različnih pasem v pisanih barvnih odtenkih, od enobarvnih do večbarvnih, progastih, pikastih ali brez vzorca, od dolgodlakih do tistih brez dlake, od velikih do malo manjših. Nekatere predstavnice pasem so v slovenskem prostoru zelo redke ali pa jih celo ni.

Letošnja razstava je četrta zapored, obiskovalcem, ki bodo lahko glasovali za najlepšo mačko, pa je namenjen bogat program. Znova bodo brezplačno dostopne pisne in ustne informacije o pravilni oskrbi mačk in življenju z njimi, tudi letos bo delo predstavilo društvo za zaščito in varstvo živali. Obiskovalci bodo imeli na številnih stojnicah tudi možnost nakupa raznoraznih pripomočkov za svoje kosmatince.

Razstava bo danes na ogled do 19. ure, v nedeljo pa od 10. do 18. ure. Za obisk na razstavi je potrebno izpolnjevati pogoj PCT (preboleli, cepljeni, testirani).