Mars je vstopil v kozoroga (in tako bo vplival na posamezna znamenja)

Piše: astrologinja Mihaela Malečkar

20. 2. 2020, 08:36 | Prosti čas | Piše: Mihaela Malečkar

              Mars je vstopil v kozoroga (in tako bo vplival na posamezna znamenja) (foto: Unsplash) Unsplash

Mars je 16. februarja 2020 vstopil v kozoroga in bo tam vse do 30. marca. Astrologinja Mihaela Malečkar piše, kaj to pomeni in kakšen vpliv prihaša posameznim znamenjem.

Mars je v kozorogu na višini, kar pomeni, da njegovo podjetnost, bojevitost, tekmovalnost, delavnost, zagon in energijo lažje uporabljamo trezno, načrtno, ohlajeno, dodaja nam trpežnost in vztrajnost ter nas opremi, da se lažje soočamo s takimi in drugačnimi izzivi življenja.

Aspektno se Mars večji del svojega potovanja harmonično veže na počasne planete in deluje kot spodbuda za konkretno uresničevanje naših idej (Mars trigon Uran 21. 2.) ter spodbuda za strastno ustvarjanje (Mars seksil Neptun, 14. 3. 2020). Februarju je konstruktivno vpet tudi v mlaj 23. 2. ter s tem spodbudno vpliva na ves lunin mesec, tu pa obuja tudi decembrski Sončni mrk in s tem prinaša konkretne korake pri uresničevanju  konec decembra začetih projektov.

Kljub vsemu pa deluje stresno v marcu, saj obuja kar nekaj mrkov ter aktivira letošnji julijski Lunin mrk, hkrati pa na svojemu koncu potuje prek stopinje velike konjunkcije januarja in s tem dodatno pritiska na bistvene družbene spremembe.

Stvari, ki so nas družbeno strašile januarja, se lahko konec marca zopet obudijo. Če gremo po vrsti, od 2. do 8. marca se obudijo stopinje mrkov lanskega leta in se aktivira stopinja letošnjega julijskega Luninega mrka. Ti dnevi so tako vremensko kot na osebni ravni lahko nekoliko bolj bremenilni, nosijo še zadnje tresljaje problemov, s katerimi se ukvarjamo že kako leto.

Šestnajstega marca pride Mars na stopinjo letošnjega januarskega Luninega mrka ter nosi tresljaje in probleme tako družbeno kot zasebno, podobne tistim v januarju. Tu bo epilog takratnega dogajanja.

Do 18. marca se bo približeval stopinji januarske velike konjunkcije, ki je nosila družbene strahove, nevarnost vojne in podobno. V tem času so verjetni veliki družbeni pritiski, vendar zaradi treznosti kozoroga dvomim, da bomo izgubili nadzor in šli predaleč.

Tudi osebno nekoliko težji dnevi. Od 20. do 23. marca pa Mars aktivira drugo veliko konjunkcijo letošnjega leta (Jupiter Pluton) in prinaša konkretne spremembe v finančnih pogledih. Spremembe so vezane na določeno valuto, vrednost nafte in predvsem na tiste dežele, ki so finančno odvisne od vojnega zaslužka.

Tu bo veliko pritiskov in nihanj, a ker je vse v hladnem in premišljenem kozorogu, upam, da kljub finančnim pritiskom ne bomo izgubili nadzora.

Torej, družbeno bo Marsovo potovanje po kozorogu še zlasti v drugi polovici marca nosilo velike pritiske in spremembe. Tudi na osebni ravni se lahko dogodijo neki epilogi zdravstvenim, ali drugim osebnim stiskam. Na srečo nas energija kozoroga dela trpežne, preživetveno močne in bomo težje klecnili pod zunanjimi pritiski. 

Oven

Ker je Mars prav vaš vladar, je seveda to za vas pomembno obdobje. Po eni strani boste v tem obdobju pridobili moči in vztrajnosti. Poslovno boste premišljeni in trpežni, zmagovalno boste nizali svoje cilje. Toda aktivacija vseh omenjenih mrkov in stopinj velikih konjunkciji vseeno nosi velike pritiske in napore. Kljub uspehu boste morali v delo vložiti zelo veliko truda in muke. 

Bik

Mars v kozorogu je za večino bikov spodbudna energija, ki rine in pritiska naprej, da boste z vztrajnostjo in delovnimi navadami zmogli narediti še toliko več. Primerno za gradnjo, prenavljanje doma, tudi za začetek neke nove športne aktivnosti, hujšanja in sorodnega. Vsekakor vas bo Mars podprl k večji podjetnosti in večji delavnosti.

Dvojčka

To obdobje bo za vas posebno predvsem zato, ker je vaš vladar retrograden v znamenju svojega dna in izgona, tako da ne boste zmogli na svoj običajen bister in iznajdljiv način dosegati svojih ciljev. Mars v vašem osmem polju nakazuje predelovanje neke prastare jeze, povečane seksualne apetite in moč urediti skupne finance, si izboriti pošten finančni delež.

Rak

Mars v kozorogu je za raka večinoma velik izziv, še toliko bolj, ker je bil rak zadnje leto in pol zaradi mrkov na opoziciji kozoroga in raka potisnjen v take in drugačne spremembe. Marsova obuditev teh stopinj ali aktivacija svežih nam dajo vedeti, da boste konkretno potisnjeni, da zaključite to nekoliko daljše obdobje večjih osebnih sprememb.

Lev

Mars začenja svojo pot po kozorogu v nekem širšem seksilu s Soncem, ki se dovrši na začetku zadnjega tedna februarja, kar pomeni, da vas konec februarja podpira z vztrajnostjo, podjetnostjo, bojevitostjo, lahko vam prinaša nove posle in možnost poslovnih izboljšav. Od 20. marca dalje pa deluje kot pritisk na delovno okolje; v tem obdobju morate levi paziti tudi na svoje zdravje.

Devica

Čeprav je vaš vladar v tem obdobju retro in v slabi poziciji, je Mars v kozorogu protiutež, da boste kljub  reševanju problemov iz preteklosti znali delati praktično, vztrajno in trdoživo, ne glede na vse ovire in težave. Mars vas ne spodbuja le k delu, ampak vas kliče, da se lotite tudi nekega hobija, še najraje aktivne športne dejavnosti. Hoja v hribe bi bila idealna.

Tehtnica

Tudi za tehtnico, ki je bila z mrki na osi raka in kozoroga zadnje leto in pol potisnjena v spremembe, bo potovanje Marsa po kozorogu velika obremenitev in pritisk, da končno zaključi s prehodnim obdobjem sprememb. Mars vas potiska, da oluščite vse strahove, odrinete vse, kar ni več vaše, in nosite zrelo in odraslo tisto, kar je vaša odgovornost.

Škorpijon

Potovanje vašega tradicionalnega vladarja po kozorogu je za večino škorpijonov zelo spodbuden vpliv. Še toliko bolj boste trdoživi, nepopustljivi, delavni. Vaš nos za finančno področje bo s tem vplivom še bolj izrazen in vi z njim bolj uspešni. Do zadnjega tedna marca boste napol stroj, kar se učinkovitosti tiče. Okrog 22., 23. marca pa le pazite, da ne boste preveč agresivni in sebični.

Strelec

Potovanje Marsa po vašem drugem polju vas dela ozemljene, praktične in predvsem orientirane na preživetje, finančno blagostanje. Glede na aspekte Marsa lahko rečem, da boste v tem obdobju zelo uspešni na finančnem področju. Nekaj izzivov vas čaka predvsem okrog 20. marca, saj bodo takrat na vas večji pritiski. Toda ravno z večjimi pritiski so možne še večji  zaslužki.

Kozorog

Mrki na osi kozorog rak so vas že pošteno utrudili, prinesli take in drugačne težave ter vas prisilili v spremembe. Marsovo potovanje po vašem znamenju bo po eni strani ugodno, saj boste imeli dovolj energije, bojevitosti in moči, da si izborite, kar vam pripada. Lepi aspekti Marsa nosijo zanimive obrate. Toda v obdobjih, ko Mars obuja pretekle mrke, bo tudi za vas nekoliko bolj naporno.

Vodnar

Mars v kozorogu direktno ne podpira vodnarjev, razen 20. in 21. februarja, ko se harmonično veže na vašega vladarja.  Vas pa v tem obdobju kliče, da se lotite priprav (ali idejnih in psihičnih ali v nekem skritem delovanju v osami) na nove projekte, ki se bodo začeli dokaj trdno in močno kazati v aprilu letos. Mars v vašem dvanajstem polju podpira ustvarjalno in raziskovalno delo.

Ribi

Mars v kozorogu je za ribe velika spodbuda, da uresničite vsaj nekaj od svojih sanj. Sekstil med Marsom in Neptunom, vladarjem vašega znamenja, še dodaja podporo sredi meseca marca, tako da kar izkoristite ta čas in se lotite vseh tistih projektov, ki ste jih (pre)dolgo odlašali. Izjemno spodbuden je tudi vpliv za skupinsko delo, znali boste prevzemati vodstvo.

Preberite še: Prvi retrogradni Merkur v 2020 in vpliv na posamezna znamenja (17. 2. - 10. 3. 2020) ALI pa Hujšanje: so prav diete razlog, da smo vedno bolj debeli?

Mihaela Malečkar
Astrologinja