Morske živali se vračajo k obali zaradi okužbe opustelih plaž na Tajskem

Morje je bolj čisto

18. 4. 2020, 06:27 | Prosti čas | Vir: STA

              Morske živali se vračajo k obali zaradi okužbe opustelih plaž na Tajskem (foto: profimedia) profimedia

Priljubljene plaže na Tajskem, ki so bile pred pandemijo novega koronavirusa polne turistov, privabljajo vse več redkih živali. Morje v državi je od uvedbe karantenskih ukrepov čistejše, korale so začele rasti, na nekaterih plažah pa so spet začele gnezditi želve, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

"Ko se borimo s pandemijo covida-19, se narava pomlajuje in ustvarja ravnotežje," je danes dejal tajski minister za naravne vire in okolje Warawut Slipa-archa.

Tudi generalni direktor oddelka za pomorske in obalne vire na omenjenem ministrstvu Sopon Thongdee je potrdil, da si je narava opomogla.

Morje je namreč čistejše, korale rastejo, na plaže se vračajo ogrožene vrste. Med drugim so morske želve vrste orjaška usnjača v južnih provincah Phuket in Phang Nga pripravile 11 gnezd, kar je največ v zadnjih 20 letih, je dodal.

Sopon je dodal, da pozorno opazujejo tudi, če se vračajo druge ogrožene morske vrste živali. Tajski mediji so sicer poročali, da so opazili tudi druge morske živali, med njimi dugonge in kitovce.