Na londonski mestni kmetiji se koze spet sladkajo z novoletnimi drevesci

8. 1. 2022, 14:58 | Prosti čas | Vir: STA

              Na londonski mestni kmetiji se koze spet sladkajo z novoletnimi drevesci (foto: profimedia) profimedia

Čreda osmih koz, ki se pase na londonski mestni kmetiji Kentish, se že drugo leto zapored sladka z zavrženimi božičnimi drevesi, ki so jih lokalni prebivalci podarili v okviru dobrodelne akcije. Borove iglice so namreč za koze okusna poslastica in tudi naravno sredstvo proti glistam, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Pooblaščenka mestne kmetije Angela Woods je povedala, da se je dobrodelen projekt začel lani, ko je uslužbenec videl videoposnetek, na katerem koze jedo božična drevesa, in pomislil, da bi lahko to poskusili tudi na njihovi kmetiji.

Kmetija je tako lani začela izvajati projekt, v katerem poskuša zbrati 650 dreves. Najbolj sočna med njimi gredo kozam, preostanek pa bodo spremenili v sekance za bližnji park.

Za mestne prebivalce brez vrtov ali kaminov so božična drevesca, ki ostanejo po praznovanju, težava, v okviru projekta pa drevesa pobira lokalno podjetje, ki ponuja brezplačna vozila.

Projekt je po besedah Woodsove tako popolna rešitev, ki je odlična za koze in za kmetijo, ki od lokalnih prebivalcev pobira tudi donacije. Z akcijo naj bi zbrali najmanj 8500 funtov.

Na spodnjem posnetku je jasno vidno , kako jim teknejo slastne iglice.