Najlepša božična torta, katere recept je NEVERJETNO enostaven!

To bo veliko presenečenje za domače!

15. 12. 2020, 13:26 | Prosti čas

                            Najlepša božična torta, katere recept je NEVERJETNO enostaven! (foto: profimedia) profimedia

Recept za božično torto je na Instagramu delila kuharica in slaščičarka Tonka Radić Čobanov, mi pa ga po njej povzemamo.

Sestavine:

  • 315 ml mleka
  • 4 jajca
  • 2 rumenjaka
  • 390 g gladke moke
  • 250 g sladkorja
  • 1 pecilni prašek
  • 2 žlički mešanice za medenjake (lahko tudi 2 žlički cimeta in 3 žličke mletega ingverja)
  • ščepec soli
  • 240 g masla

Sestavine za pomarančno kremo:

  • 100 ml precejenega pomarančnega soka
  • 50 ml precejenega limonine soka
  • lupina ene pomaranče
  • korica jedne naranče
  • 2-3 žlice sladkorja (v kristalih)
  • 3 cela jajca
  • 1 žlica Gustina (jedilnega škroba)
  • 100 g hladne margarine (ali masla) narezane na kocke
  • ščepec soli

Sestavina za kremo iz bele čokolade:

  • 500 g mascarpona
  • 250 g bele čokolade
  • 200 ml ohlajene, še nestepene smetane
PRIPRAVA

Najprej pripravite biskvit.

Premešjate cela jajca in rumenjake s 100 ml mleka. Nato v drugi posodi pripravite zmes moke, sladkorja, pecilnega praška, začimbe za medenjake in sol. Počasi dodajate to suho zmes setavin v jajčno zmes z mlekom, tako da neprestano mešate. Dodajte zmehčano maslo in preostanek mleka v zmes z moko in mešajte.

Obložite s peki papirjem dva kalupa za torte, vlijte zmes in pecite od 40 do 45 minut na 180 stopinjah C.

Medtem ko se biskvit peče, pripravite pomarančno kremo.

Vlijte pripravljen sok pomaranče in limona v isto skledo, primešajte sladkor, jajca, sol, naribano lupino pomaranče in gustin. Mešanico nato kuhajte na počasnem ognju, dokler se krema ne zgosti. Dodajte koščke masla in mešajte, dokler se maslo ne razpusti. Precedite kremo skozi sito.

Pripravite kremo iz mascarpona.

Na pari stopite čokolado. Stepite smetano. Smetani nato z metlico vmešajte mascarpone in stopljeno belo čokolado.

Čas je, da vse skupaj zložite v veliko božično presenečenje.

Sloji božične torte naj si sledijo: biskvit, bela krema. pomarančna krema, biskvit ... pri čemer zaključite z belo kremo, s katero premažete tudi robove torte.

Po želji za dekoracijo lahko na robove tort namestite medenjake božičnih oblik.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 𝚃𝚘𝚗𝚔𝚊 𝚁𝚊𝚍𝚒𝚌 C𝚘𝚋𝚊𝚗𝚘𝚟 (@tonkina_kuzina)