Najpogostejše napake, ki jih počnemo, ko DOMA pečemo PIZZO!

21. 12. 2020, 13:05 | Prosti čas

              Najpogostejše napake, ki jih počnemo, ko DOMA pečemo PIZZO! (foto: profimedia) profimedia

Premalo vroča pečica je zgolj ena od teh napak. Medtem ko morate pri ostalih jedeh paziti, da pečico ne ogrejete premočno, pa za pizzo velja prav nasprotno.

Pizza velja za eno najbolj priljubljenih jedi. Če ste med tistimi, ki najraje pizzo pečejo kar sami doma, saj lahko tako sami izbirate, s čim vse jo bosto obložili, pa upamo, da ne počnete naslednjih zelo TIPIČNIH napak.

Ena od njih je: testo!

Če testo pripravljate sami, nikar ne zanemarite dejstva, da mora pregneteno testo več ur tudi počivati. V profesionalnih picerijah ga praviloma pripravljajo dan prej ali pa navsezgodaj zjutraj, da nato počasi vzhaja v hladilniku.

In nikar testa za pico, ko pride čas, da ga raztegnete in pripravite na nadev, ne obdelujte z valarjem. Naredite to raje z rokami. Če testo še vedno ni dovolj voljno in elastično, ga raje še nekoliko pustite 'počivati' na sobni temperaturi.

Recept: Domača zelenjavna pica🖉

In potem je tu: nadev!

Nikar na testo ne dajajte kupljene in že pripravljene paradižnikove omake. Naredite jo raje sami.

Potrebujete le paradižnikov sok, ki ga po želji solite, dodajte malo bazilike ali origana ter s tako pripravljeno omako namažite testo.

Nikar ne pretiravajte z sestavinami za nadev. Če boste testo obložili s pršutom, potem pazite, da ne boste dodajali tudi drugih zelo slanih sestavin, sicer bo rezultat preslana (in nejedljiva) pizza.

Velika težava je tudi: premalo vroča pečica!

Za pizzo zlepa nobena pečica ne more biti dovolj vroča. Zato pečico ogrejte na maksimalno temperaturo, pizzo pa dajte v pečico šele, ko je ta zares zelo zelo vroča in jo pecite le nekaj minut.

Pica s polnozrnatim testom (video)