4 odlični recepti za preproste sladice (brez peke!)

Slastni recepti

2. 11. 2019, 06:00 | Prosti čas | Vir: Cosmopolitan
4 odlični recepti za preproste sladice (brez peke!) (foto: Pexels) Pexels

Tudi vi krompirjeve počitnice preživljate doma? Za vas smo pripravili 4 sila preproste recepte, za katere ne boste rabili odpreti niti pečice. 

Recept št. 1:  OREO kroglice iz samo treh sestavin

Če tudi vi obožujete Oreo piškote, se boste v te preproste kroglice zaljubili v trenutku. Na spletu so v trenutku postali viralni trend, saj se uporabniki nikakor ne morejo načuditi dejstvu, da so pripravljene iz le treh sestavin. Prepričajte se sami. 

Potrebovali boste:

• 24 Oreo piškotov
• sir mascarpone 
• 100 g bele ali mlečne čokolade

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Danielle, Live Well Bake Often (@livewellbakeoften) on

Kroglice pripravite tako:

1. Najprej zdrobite piškote v drobtine. Pomagate si lahko z električnim mešalnikom. 

2. Oreo drobtinam dodajte približno 3 žlice sira mascarpone. Nato iz dobljene mase oblikujte manjše kroglice.

3. Postavite jih na desko ali krožnik in jih za nekaj časa postavite v skrinjo, da se strdijo.

4. Stopite mlečno čokolado, po želji lahko uporabite tudi belo čokolado ali kar obe skupaj. Kroglice pomočite v stopljeno čokolado in jih ponovno postavite na pladenj, da se strdijo.

Preprosto, kajne?

Recept št. 2: Slastne pudingove kroglice

Zaključite teden v slogu: s temi odličnimi pudingovimi kroglicami, ki jih je povsem preprosto pripraviti, s svojim okusom pa bodo zagotovo prepričale vsakega sladkosneda.

Potrebovali boste:
  • 2 zavitka čokoladnega pudinga v prahu
  • 1 rumenjak
  • 2 žlici ruma
  • 2 žlici vode
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 50 g masla ali margarine
  • kokos, mleti lešniki, mleti orehi ali mandlji za posip
Kroglice pripravite tako:

1. Zmešajte sladkor v prahu z rumenjakom, rumom in vodo. Zmes ob mešanju stopite na pari.

2. V vročo zmes dodajte maslo in puding v prahu (pudinga ni treba kuhati, dodate zgolj prah).

3. Dobro premešajte vse sestavine, pri mešanju pa naj vas ne prestraši lepljivost mase.  

4. Postavite jo v hladilnik za dve uri, nato oblikujte kroglice in jih povaljajte v kokosu, mletih lešnikih, orehih ali mandljih. 

Recept št. 3: Čokoladna torta, ki sta jo na poroki postregla princ William in Kate Middleton

Če spremljate novice s kraljevega dvora, potem zagotovo že veste, da je princ William v intervjujih večkrat priznal, da je pravi sladkosned. No, o tem se boste lahko prepričali tudi sami, saj smo na spletu našli recept njegove najljubše sladice, ki sta jo s Kate Middleton postregla tudi na svoji poroki. 

Potrebovali boste:

• 1 žličko masla za pekač
• 120 g zmehčanega masla
• 120 g sladkorja
• 120 g čokolade za kuhanje
• 1 jajce
• 220 g maslenih piškotov 
• 200 g čokolade za kuhanje (preliv)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ivana Teahouse (@ivanateahouse) on

Torto pripravite tako:  

1. Za torto boste potrebovali pekač, ki ima premer 20cm. Najprej ga namastite z maslom. Piškote nalomite na manjše kose in nad vodno kopeljo stopite čokolado.

2. Umešajte zmehčano maslo in sladkor, dodajte stopljeno čokolado in mešajte, nato zmesi dodajte še jajce. 

3. Ko dobite gosto kremo, vanjo vmešajte piškote, ki jih morate popolnoma prekriti s čokoladno zmesjo

4. Dobljeno prestavite v pekač in lepo razporedite po celotni površini. Pekač za 3 ure postavite v hladilnik. 

5. Čez tri ure jo vzemite iz hladilnika in ponovno stopite čokolado na vodni kopeli. Odstranite tortni obroč in torto prestavite na krožnik. Po vrhu jo prelijte s čokolado in enakomerno razmažite.

6. Počakajte, da se čokolada strdi in najljubša torta princa Williama je pripravljena!

Recept št. 4: Slastna Nuttelina pita

Mojstri peke pit pri @pita_na_i so končno razkrili svoj čarobni recept za omamno Nutellino pito, katere peka vam bo vzela manj kot uro časa.

Potrebovali boste:
  • 300 g čokoladnih piškotov
  • 50 g masla
  • 240 g kremnega sira (ABC ali philadelphia)
  • 500 ml sladke smetane
  • 4 velike žlice nutelle
  • 1 pest drobljenih lešnikov
  • čokolada za okras
Ajda Horvat
Pito pripravite tako:


1. Zmeljite čokoladne piškote in jim primešajte zmehčano maslo, da se sestavini lepo povežeta.

2. Zmes nato enakomerno razporedite po pekaču za pite.

3. Pekač postavite v hladilnik za najmanj 30 minut, da se masa strdi.

4. V posodi stepite sladko smetano.

5. V drugi posodi zmešajte kremni sir z nutello. Dodajte še 2 veliki žlici stepene smetane.

6. Zmes razmažite po piškotnem testu. Po vrhu dodajte še preostanek sladke smetane.

7. Pito dokončajte tako, da po njej posujete lešnike in koščke čokolade.


Pripravila: Kaja Berlot
Fotografije: Ajda Horvat, Profimedia, Pexels

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri