Od petka naprej bo ponovno možen ogled atrakcije na Rogli

Pot med krošnjami Pohorje

14. 5. 2020, 11:21 | Prosti čas | Vir: STA
Od petka naprej bo ponovno možen ogled atrakcije na Rogli (foto: Gregor Mlakar/STA) Gregor Mlakar/STA

Aktualna epidemija novega koronavirusa je načrte pokvarila tudi upravljavcem lani odprte atrakcije na Rogli - Pot med krošnjami Pohorje. Dober kilometer dolga pot, ki je postavljena med 20 in 37 metri nad tlemi, naj bi bila odprta vse leto, po koncu najhujšega vala epidemije pa vrata znova odpira v petek 15.5. Že junija obljubljajo tudi vijugast tobogan.

Kot so sporočili iz Rogle, bo obiskovalcem kmalu omogočen atraktiven spust po 60-metrskem vijugastem toboganu z vrha stolpa, s katerega je sicer ob lepem vremenu mogoče občudovati neskončne razglede v dolino in med Alpe, včasih celo do Triglava in v sosednje države.

"Obiskovalci bodo končno lahko preizkusili že jeseni napovedani maksi tobogan, ki bo pravšnja mera zabave ob ostalih adrenalinskih in poučnih postajah. Tobogan bo v obliki močne jeklene cevi okrog središča 37-metrskega stolpa vijugal z vrha stolpa," obiskovalcem obljublja vodja marketinga Klara Šibanc Korošec.

Kot je povedala za STA, so v sredo s predstavniki občinske civilne zaščite opravili pregled objekta in celotne poti, odgovorni pa so bili z zastavljenim načinom dela ob odprtju zadovoljni. Ob tem je spomnila, da je njihova pot že tako ali tako enosmerna z izjemo stolpa, kjer se obiskovalci po isti poti vzpenjajo in vračajo.

Ker je ta pot vseeno dovolj široka, bodo obiskovalce usmerjali po notranjem delu na stolp ter po zunanjem delu z vrha stolpa. Poskrbeli so tudi za fizične pregrade, kjer je to potrebno, ter pisna navodila in opozorila glede smeri ogleda in gibanja.

Zaščitne maske

Atrakcija na Rogli je sicer na prostem, zato uporaba zaščitne maske ni nujna, jo pa upravljavci vseeno priporočajo, zlasti na blagajni in ob večjem številu obiskovalcev. Trgovinica s spominki ob vhodu za zdaj ostaja zaprta.

Glede na lansko uspešno jesensko odprtje so si na Rogli letos obetali veliko število obiskovalcev. Že v nekaj mesecih lanskega leta se je med krošnjami sprehajalo več kot 60.000 obiskovalcev, tudi v prvih mesecih letos so bili zelo zadovoljni z obiskom.

"V času zimskih počitnic je bilo pri nas tudi po tisoč obiskovalcev dnevno. Ocenjujemo, da bi nas v teh dveh mesecih, ko je bila pot zaprta, obiskalo okoli 23 tisoč obiskovalcev. A predvsem si želimo, da je obisk varen in da se obiskovalci počutijo dobro," je še dodala Šibanc Koroščeva in obiskovalce povabila tudi k različnim sproščujočim izletom na Rogli.

Inovativen primer doživljajske ponudbe, ki ga predstavlja prva pohodna lesena konstrukcijo pri nas, je na Rogli postavil zasebni tuji investitor Erlebnis Akademie preko svoje češke družbe Zažitkova Akademie. Največji evropski upravljavec naravnih parkov, ki zaposluje 100 ljudi, je vanj vložil 4,5 milijona evrov, gre pa za njihov že deveti tovrstni objekt v Evropi.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri