Gourmet: Ajdova kaša s šitakami in pikanten vrat divjega prašiča

27. 11. 2015, 08:52 | Prosti čas | Vir: Playboy
Gourmet: Ajdova kaša s šitakami in pikanten vrat divjega prašiča (foto: Playboy Press) Playboy Press

V osoljeni vodi skuhamo ajdovo kašo in jo pustimo počivati.

Na arašidnem olju prepražimo gobe, malo srebrne čebulice in česna, pekočo papriko, kajenski poper in peteršilj. Dodamo ajdovo kašo in premešamo.

Jedi dodamo kislo smetano ali topljen sir. Premešamo in pustimo na toplem.

Vrat divjega prašiča posolimo, popramo, natremo s strtim česnom in gorčico. Meso popečemo na kokosovem maslu. Kašo in meso damo na servirni krožnik, dodamo nekaj lističev peteršilja in prelijemo z malo oljčnega olja.

Dober tek!

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri