Gourmet: Čičerkin tatarec, račje prsi in brusnična omaka

25. 11. 2015, 08:50 | Prosti čas | Vir: Playboy
Gourmet: Čičerkin tatarec, račje prsi in brusnična omaka (foto: Playboy Press) Playboy Press

Čičerke nam ni treba namakati. Skuhamo jo v osoljeni vodi.

Ohlajeni dodamo narezan drobnjak, kajenski poper, oljčno olje, parmezan, sol, sok pomaranče in tabasko. Pretlačimo, da dobimo grob pire. Čičerko damo v model.

Rezine račjih prsi premažemo z gorčico in kajenskim poprom. Na sezamovem olju popečemo račko. Odstavimo in pustimo na toplem, da počiva. Na kokosovem olju popečemo sušene brusnice, zalijemo s polsuho penino, sokom pomaranče, sušeno črno trobento in narezanimi čiliji. Kuhamo, dokler se brusnice in čiliji ne razpustijo.

Rezino ementalca damo na papir za peko in v pečici dehidriramo, da dobimo sušen sir. Čičerko damo iz modela, postavimo na servirni krožnik, dodamo sušen sir, stebelca drobnjaka, obložimo z račko in brusnično omako.

Dober tek!

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri