Gourmet: Pečena pira z mocarelo in puran s čilijem

30. 11. 2015, 15:55 | Prosti čas | Vir: Playboy

                            Gourmet: Pečena pira z mocarelo in puran s čilijem (foto: Playboy Press) Playboy Press

Piro, ki je predhodno ni treba namakati, skuhamo v osoljeni vodi, dodamo kajenski poper, sušeno žolto trobento, timijan in malo luščenih konopljinih semen.

File purana potresemo s kurkumo in posolimo. Meso na hitro popečemo na maslu, zalijemo s teriaki omako in podušimo. Meso vzamemo iz posode, v preostali sok pa damo narezane čilije in sok pomaranče. Dušimo, dokler se čiliji ne razpustijo.

Model napolnimo s piro, na katero smo položili mocarelo, in popečemo v pečici, da se sir raztopi. Meso damo na servirni krožnik, prelijemo z oljčnim oljem, dodamo še pečeno piro in omako iz čilija. Jedi lahko dodamo še vejico timijana in rezino pomaranče.

Dober tek!