Gourmet: Polnjeni lignji s proseno kašo, kozice in alge

23. 11. 2015, 08:46 | Prosti čas | Vir: Playboy
Gourmet: Polnjeni lignji s proseno kašo, kozice in alge (foto: Playboy Press) Playboy Press

V slani vodi skuhamo proseno kašo. Kuhano odstavimo in pustimo, da proso vpije odvečno vodo.

Orjaškemu lignju odstranimo lovke, ki jih drobno nasekljamo. Zmešamo z ohlajeno kašo, narezanimi čiliji, solimo, dodamo kajenski poper, timijan in česen v prahu. Dobro premešamo, da se okusi prepojijo, nato z mešanico nadevamo lignje. Zašpilimo z zobotrebcem, položimo v pekač, prelijemo z oljčnim oljem in potresemo s kajenskim poprom.

Dodamo še nekaj očiščenih kozic in na hitro popečemo v pečici. V vreli vodi skuhamo alge hiziki, jih odcedimo, zabelimo z oljčnim oljem in balzamičnim kisom. Lignja narežemo na kolobarje, prekrijemo z algami, obložimo s kozicami in takoj postrežemo.

Dober tek!

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri